ayesoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hiçbişey olmaz, google gittim derse dijitalde şu saatten sonra yaprak kımıldamaz

Çok ciddi rakipleri ve alternatifleri var, kaldıki ai arama motorundan çok daha net isabetli yanıtlar veriyor.

Geleneksel internet yapısı değişir mi? Kesinlikle değişir, şuan bile değişiyor. İnternet doyum noktasında bunlara göre, yeni içerik üreticisinin sıyrılıp hit alması felan hile hurda yapmadıkça zaten mümkün değil, yapay zekadanda hit alamıyorsunuz zaten gelip içeriğinizi alıp kendisi gösteriyor. Yani gelecek google dan hit alınan bir gelecek zaten değil veya başka arama motorundan.

Google search ölmeye mahkum (aramam motoru alanını yapay zeka ile desteklemezse), sorduğunuz soruya nokta atışı cevap alabildiğiniz sistemler geliştikçe insanlar google a girip birşey aratmayı bırakacaktır diye düşünüyorum.

Edit: Google search'ün gitmesi birkaç denklemi tabiki bozar ekonomik olarak buraya bağımlı sektörler çok ciddi etkilenir ama çok hızlı kabuk değiştirip adapte olacaklarını düşünüyorum. Ayrıca google (alphabet) şuan gmail, youtube ve android gibi çok güçlü olduğu alanlar sebebiyle kısa vadede batabilecek bir şirket değil.
Kimmiş mesela rakibi hocam?

Kaç kişi geleneksel arama motorunu bırakıpta yapay zeka sistemleri üzerinden net yanıt arayacak?

Kaç tanesi ücretsiz bu kadar datayı sunabilecek?

Kaç tanesinin verdiği sonuçların büyük bir oranı gerçeği ve doğruluğu yansıtacak?

Bu yapay zeka sistemleri nereden besleniyor sanıyorsunuz?

Siz Google tarafını sadece arama motorundan ibaret olduğunu mu sanıyorsunuz ?

Yapay zekaların büyük bir kısmı zaten aramalardan besleniyor. Birçok arama motoru da gene Google altyapısından destek alıyor.

Tıpkı telekom altyapısından hizmet veren internet firmaları gibi düşünün. Telekom bu izinleri kaldırdığı anda hepsi yerle bir olur.

Google şuanda bu ekosistemin en başında ana dalı oluşturandır. Bu sadece aramaları değil reklamları da kapsar. Şuan milyonlarca firma reklam ve aramada Google'dan ekmek yiyor.

Google kapatıp gitse evet yaprak kıpırdamaz çünkü kıpırdayacak yaprak kalmaz.

Ayrıca yapay zeka destekli aramalar, bu eko sistemin sadece belirli bir kısmında yer alacaklar.