mac'i formatla windows kur. bendeki tüm makinalar mac. 2 laptop, 2 desktop. ikirisi de windows çalıştırıyor. bootcamp içinden veya fusion ile falan değil. direk tüm partitionları silip windows kuruyorum. macos beni bozuyor. kullanımı bir yana birkaç sene sonra gıcır gıcır makina güncelleme almıyor. sana ne kardeşim ben yavaş çalışmak istiyorum belki... yoook olmaz... ilee donanım satacak sana... sürekli... diyorum, beni bozar.
ayrıca bir de yazılım geliştirme olayı var. elindeki mac güncelleme almayınca xcode da kurulmuyor. yeni telefonlara tabletlere kod da tazamıyorsun. gıcık iş yani.
ben bu maclerde oyun haric -appleların ekran kartları malum- herşeyi yapıyorum. vs ile kod yazmak, python, forex, borsa, borsa robotları, 3d yazıcı olayları, arduino elektronik olayları.... çatır çatır... şiddetle tavsiye ederim.
ayrıca neden mac ? hava atmak içinse tamam, ben de o sebeple almıştım (parasını müşteri ödemişti zaten) ama lenovo'nun çok güzel incecik tabletleri var. dokunmatik ekranlı windows tabletler var. pil dayanımları apple'dan daha uzun ve apple gibi onarım ve servis sorunları da yok. çok da mac istiyorsan al bir lenovo, yapıştır üzerine bir elma çıkartması.... mac'in boyası çizilse yenisini al, ekranı uf olsa yenisini al, diskte sorun olsa yenisini al... apple her zaman sana öyle bir onarım parası çıkartır ki, yüz lira daha verip yenisini alayım bari noktasında bırakır.
benden söylemesi... kolaylıklar diliyorum sana...
windows aldım teşekkürler yorum için , derin araştırmadan sonra maclerin tamamen bana göre gereksiz olduğunu anladım