bu tür olaylar yüzünden ailem dışı kimseye ucuz veya ücretsiz yardımcı olmam abi bizim fiyatımız bu maalesef altı kurtarmıyor der geçerim
olmuyor hocam işte bizde aile bagları güçlü birde bu adam alt yorumdaki gibi kahve arkadası değil eve gelip giden birisi ):
Rakam sizi öldürmüyorsa ticarette anlayışlı olmak şarttır.
Ucuz iş elbette yapılmamalı , piyasa dengesi korunmalı . Fakat gerçekten samimi müşterilere karşı tutumunuz çok önemli.
İnsanlar artık bir çok pencereden bakıyor ticaret yaparken.
Ve sergilediğiniz tutum , yarınlarınızı etkiliyor.
Saygılar.
Hocam daha nasıl anlayıslı olayım adamın da bir sucu yok aslında suç bizim ailemizde

Bazen müşteri bbile tamam hakkındır diyor senin baban çıkıp beni mahcup ettin bedava yapsan nolurdu birde bizimkile ciftci sanki komsuya imeceye gidiyoruz

anlatamıyorsun
Hocam firma ismi nedir belki bizim bayimizdir (dalgıç pompa & dalgıç motor)
Hiç reklam etmeyim hocam yada özelden atayım yerel bir iletme

))))))
Gecen ay aynen böyle babam aradı. Kahveden arkadaşının kizi kanada ya gidecekmiş. Vize evraklari yeminli ceviri istiyorlarmis. Ben de seni soyledim, oglumun ceviri burosu var. Kendisi yeminli tercuman dedim dedi. Olur baba yardimci olurum dedim. Normalde bi kanada vizesi icin ortalama 12 15 sayfa civarı ceviri oluyor işte banka dökümüdür, nufus kayit ornegidir, adli sicil belgesidir, pasaporttur kimliktir.... vs derken normalde sayfası 600 er den 7-8 bin liraya evrakları aliyorum. Gittim yanlarına kahveye. Evraklar kizin babasinda yanindaydı. Aldım baktım. Enver amca düz 5 bin olsun dedim. Anlattim bak bu normalde 8.5 tutuyor. Babam hemen atladı oglum biraz yardımcı ol dedi. Ona noluyosa. Neyse 4 bin olsun yarı fiyat alayim dedim. Adam bana dedi ki, yaa sayfasına 100 lira al iste

)))))) bilsem lastikli pijama giyip gelirdim, sen de rahat isini görürdün dedim. Ciktim geri. Aksam babamla gondermkş evraklari. 4 bin de vermiş.

babam dedi ki bende kalsın parası. Ne munasebet diyip aldım

)))
Aynı durumdayız hocam gerçekten yasamısız aynı durumu
Kurumsallığın önemi
Hocam kurumsallıkla alakası yok bunu her ne olursa olsun evine gelen misafire kendi işin oldugu sürece kurumsal davranamazsın sadece masrafı 5-6 bin tutuyor demesem babam onuda verdirmeyecek belki adama