A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Yahudiler Hz Musa önderliğinde Mısır dan çıktıktan sonra çölde iken saniyorum yemekleri kalmadiklarinda, açlık yaşarken, yüce Allah kudret helvası ve bıldırcın etini Yahudiler için gökten indirmişti. Buraya kadar problem yok. Ama merak ettiğim şu; Afrika'daki yüzmilyonlarca çocuk bir deri bir kemik kalıp açlıktan ölüyorlar. Bu çocuklar Yahudilerden daha mı değersiz. Neden Allah bu Afrikalı çocuklar için birşey yapmıyor. Neden Yahudilere yardım etmişti de, açlıktan ölen çocuklar için hiç birşey yapmıyor.
Yoksa bunun cevabı da mı imtihan. Son zamanlarda birçok sorunun cevabının imtihan olarak söylendiğini görüyorum.
Bir tarafta Elon Musk ın çocuğu olup milyar dolar servetle doğmak var. Diğer yandan sefalet yaşayan ailede doğup açlıktan ölmek var.
Çünkü eskiden kamera yoktu hocam, teknoloji yoktu, kanıtlamanız eskileri imkansızdı, şimdiler de ise her şey orta da, asıl şimdi o dedikleriniz olur ise hakikate kavuşur.

Olay sadece inançtan geçiyor, takdir edersiniz ki inanmak çocuk oyuncağıdır, aşırı basittir, tek yapmanız gereken koşulsuz şartsız inanmaktır, ancak olay kanıta gelince orta da hiç bir şey yok, sadece laf, kulaktan dolma bilgiler, kulaktan kulağa işitilmiş bilgiler, işte olay bu kadar basit.

Benim de asıl merak ettiğim husus olarak, insanlar bu kadar değişken ve de tamahkâr iken nasıl oluyor da insanlara, kendi ırkıma koşulsuz şartsız inanayım.