ozhmo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar bugün başımıza gelen bir olayı anlatmak istiyorum konu ile ilgili bilgisi olan birileri varmı acaba ?
eşim bursada ki bir avm ye köpeğimizle beraber gidiyor ve yemek bölümünde siparişini veriyor siparişini beklerken bir kedi köpeğimize saldırıyor eşim de köpeği kucağına alınca kedi bu sefer eşimin ayağından 6 yerinden ısırıyor
ve yaralanmasına sebep oluyor ,(Konu burada eşime yapılmış bir saldırı fakat burada bir bebek yada bir çocuk ta olabilirdi) durum ile alakalı güvelik görevlilerinin hiçbir şekilde olaya müdahale etmeyip sadece seyrediyorlar. bu durumda avm ler ziyaretçilerin güvenliğinden sorumlu olduğunu biliyorum avm gerekli tedbirleri almadığı için hizmet kusuru olarak değerlendirilebilir mi maddi ve manevi dava açsam kazanma durumum nedir
Okudukça gülesim geliyor.

1. Yemek alanında hijyene dikkat etmek gerekir. Burada eşinizde kedi de kusurludur. Kediyi sahipsiz buldunuz diye sizin eşinizin suçlu olmadığını bize söylemeyin. Ben bir köpekle aynı ortamda yemek yemek zorundamıyım ?
2. Eşinize yapılan saldırının bir bebeğe veya çocuğa yapılır ihtimali üzerinde duruyorsanız. Aynı şey sizin köpeğiniz için de geçerli olacaktır.
3. Güvenlik görevlilerin geneli önce kameradan izlerler, sonradan müdahale için olay yerine giderler burada sorun hayvan olması. İnsan olsa iki kişinin kolundan tutar ayırırsın ama hayvanda bunu yapamazsın.
4. AVM'ye dava açmaya çalışırsanız büyük ihtimalle köpek üzerinden sizin avm'ye girişinizden çıkışına kadar didik didik inceler, gerekli prosedüre uymadığınızı ispat ederek size de dava açarlar. Tasması takılı mı ? Çantada mı taşınıyor ? Veya girdiğiniz mağazaların evcil hayvan girişi yasak mı ? Bunların her birini Güvenlik çok rahat tespit eder ve davaya sunar.

bknz: https://hilltownkucukyali.com/tr/hayvan-dostu ayrıca burada gerekli koşullar belirtilmiş,