Emsar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,
Çoğumuz internet üzerinden para kazanıyoruz. Ancak bazen istemesek de dolandırıcılık yoluyla elde edilmiş paralar, bizim hesaplarımıza aktarılabiliyor. Yaklaşık 10 gün önce, hesabıma gelen 300 TL nedeniyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık olarak eklendiğimi öğrendim.
Ne yazık ki internette bu gibi durumlarda ne yapılması gerektiğiyle ilgili net bir bilgi yok. Genel olarak herkes "avukata danış", "avukata başvur" diyor ki bunda da haklılar. Ama şöyle bir sıkıntı var: En basit sorular için bile gerçekten yüksek ücretler talep ediliyor.
Bu yüzden size sormak istiyorum: Aranızda daha önce böyle bir olaydan dolayı sanık olarak yargılanmış olan var mı?
En azından benim gibi bu tarz bir durumla karşılaşan arkadaşlar da bilgi sahibi olur.
Eğer başına böyle bir şey gelmiş olan varsa ve yorumlara sürecin nasıl ilerlediğini, sonucunu yazarsa, eminim birçok kişi için çok faydalı olur.
588 yıl ile yargılanıyorum 575 TL için. 49 dosya 12 ila 16 yıl arası ağır ceza da yargılanıyorum. Süreç baya problem, dekont kabul etmiyorlar fatura şart. Fatura yoksa suçlu olarak bakıyorlar. R10 dan ticaret yaptığını ispatlaman gerekiyor gayet net.
R10 yurt dışı olarak görünüyor adli kanallarda o yüzden yazışma yapmıyor devlet direkt potansiyel suçlu olarak hazırlanıyor iddaname.