Merhaba,
Bireysel Emeklilik aracısı olarak görev yapıyorum. Sorunuza şu şekilde cevap vereyim;
1 Ocak 2013ten Sonra Sistemde Geçirilen Süre Hak Ediş Oranı
3 yıldan 6 yıla kadar %15
6 yıldan 10 yıla kadar %35
10 yıl ve daha fazla %60
Emeklilik, vefat, maluliyet %100 (Emeklilik yaş şartı 56 yaştır)
https://www.egm.org.tr/bireysel-emek...evlet-katkisi/
8.senede fazla para ödense dahi devlet katkısı hakediş oranı eğer 8.senede çıkılacak ise %35 olacaktır. Eğer aciliyeti yoksa en azından 10 seneyi tamamlamaya çalışmaları daha iyi olacaktır.
Birde şunu ekleyeyim. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde odak nokta devlet katkısı olmamalı. Tabiki devletin ödediğimiz katkı payına devlet katkısı vermesi güzel ama esas odaklanılması gereken nokta yatırdığımız katkı paylarının fon getirisi olmalı.
fonlara bakıyorum hocam o konuda problem yok da çıkmadan 3 4 ay en yüksek yatırılcak miktarı yatırıp katkıyı yüksek almak mümkün mü ? örnek veriyorum 8. yıl dolmasına 3 ay var 3 ayda yatırabilceğimiz max ı yatırsak daha fazla katkı payı alıp o arada fonlarıda düzenleyip getiri sağlanabilirmi ?, bir de 10 sene olmadan emekli olmuş 58 yaşında yine de %100 ü alamıyoruz değil mi ?
mesela sitede hesapta
Max DK için Ara Ödeme Tutarı 300k olarak yazmakta bu ara ödemeyi yapıp devlet katkısını ne zaman alabiliyoruz bu yıl (2026 ya girince) bitince mi yoksa 12. ayı doluncamı(3 ay sonrası)