bsggr78 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir gün bende bu tarz işlerin/firmaların/çalışanların piyasadan düşeceğini düşünüyorum evet fakat şöyle bir sorun var gün geçtikte LLM modelleri daha da ileri gidiyor agentler çıkıyor vs. kalifiye olmayanlar sektörden düştüğünde veya ezildiğinde LLM modellerinin bazı ünvanları ele geçirmesi olası. Ayrıca bu tarz yapay zeka kölesi işler piyasadan düşene kadar piyasa ne hale gelir onu bilemiyorum. Şuan için konuşursak kalifiye olup bu işin ekmeği yiyen insanları oldukça zora soktu durum bende dahilim buna. Çift taraflı bir sıkıntı var gibi görünüyor hem iş veren kalitesiz kod bozuk mimari ve structurelerden dolayı zarar edip veri sızıntısı yaşıyor dediğiniz gibi, hemde çalışan tarafında o işe hak eden gelmesi gerekirken kendini öne çıkartıp yapay zekayla hallederim diyenler başkalarının ekmeğiyle oynuyor. Bakalım durum nereye gidecek
Eğer insan kaynakları işe alacağı sektörde tecrübeliyse, transkript üzerinden ve saçma sapan gereksiz testler yapmıyorsa, süreç doğru yönetiliyorsa kalifiye olan adamın gözünden anlaşılır. Ben her işe alımı kendim değerlendiririm. En son süreçte nasıl hareket etmiş, neler yapmış, ne gibi eksik yönleri var diye bakarım. 20 senemi vermişim bu işe; yaptığı en ufak hatadan neyi bildiğini, neyinin eksik olduğunu veya nasıl değerlendireceğimi görürüm. Ve bunu yapamıyorsam o sektöre veya o işe ortak olmam. Kesinlikle hatalar iki taraflıdır. Dediğiniz gibi bu kolay kolay düzelmez.