Bahsedilen bölgelerin fay hatlarını tespit eden Celal Şengör’dür. İstanbul’da deprem olmayacak demek, kumar oynamak gibi bir şeydir. Belki görmediğiniz, bilmediğiniz bir fay var ve diğer fayları tetikleyecek. Bunu bilemezsiniz. İstanbul’da 21 milyon insan yaşıyor; 21 milyon insan, yarın deprem olacakmış gibi hazırlanmalı. Bundan sonra "deprem yok" demek ahmaklıktır. Ona bakarsak, Maraş depremini de Naci hoca tahmin etti. Bu adam "Ben tahmin ettim!" diye orada burada naralar atmadı, bunun yerine "Hazırlanın!" demekle yetindi. Aynı şekilde Celal Şengör de insanlara "Kaçın, kardeşim!" diyor çünkü 7.0’ın üzerinde bir depremde, 3 gün sonra 21 milyon kişinin olduğu İstanbul’da yamyamlık başlar, kardeşim. Şaka yapmıyorum, ciddiyim. Hırsızlık, yağma, trafik ve yemek problemi yaşanır ve sen Türkiye'deki tüm illerden takviye yapsan, İstanbul'u doyuramazsın. İstanbul’a ulaşamazsın bile.
Kaldı ki, sen 21 milyon kişiden 500 bin kişiyi göçük altından çıkarabileceğini mi düşünüyorsun? İstanbul’da 7.0’lık bir deprem olsa, İstanbul’un belli bir bölgesine ulaşım dahi sağlayamazsın. Bırak enkaz içerisinden insan kurtarmayı, cesetleri dahi çıkaramazsın.
Ben bu yüzden Celal şengörü, ve Naci görürü daha akıla ve mantığa yakın buluyorum. Deprem tahmin olayıdır ve fay hatlarının tespitini ve bilimsel araştırmalarını dahi Celal şengör yapmıştır ve Naci görür yorumlamıştır.