Yahu bırakıın Allah, Peygamber, Tanrı, İsa, Buda, Manitu... ikibin küsur din var. depremler dinler icat edilmeden önce de vardı, sonra da var olacak. din insanı ahlaklı yolda tutmaya çalışan zorlayıcı bir enstruman ama deprem olur olmaz fiyatları ikiye katlayan esanfı yolda tutamıyor işte. bilim depremde en zararı görecek şekilde adımlar atmayı gösteriyor ama din cebini doldurmaya çalışanların paraları tüketip halkı önlemsiz hizmetsiz garantisiz bırakmasının önüne geçemiyor işte. her yerde böyle. arababistan zaten öyle de, bizim memleket de böyle, vatikan da böyle, moskova da böyle. din oku öğren diyor ama beyinlerine beton dökülmüş insanları canlandıramıyor işte.
din bugün zengin kesimin fakir kesimi zapturapt altında tutabilmek için kullandığı ve pompaladığı bir silahtan başka birşey olma özelliğini yitirmiş. (bak yazarken bile arapça kelime kullanıyorum. o ... arap dna'sı bu kadar işlemiş içimize)
depremden korkacak birşey yok. yaradana inanlar için zamanı geldiyse göçüp gideriz. benim zoruma giden göz göre göre soyulup, sefil mahluklar gibi yaşamaya zorlanıp, onlarca senedir deprem için tek önlem alınmamasına rağmen hiçkimsenin gıkını çıkartmaması. bu coğrafyanın insanına ne yaparsan yap hep "Allahtan geliyor" diyip sineye çekmiştir, eyvallah etmiştir. Yabancı kanalları izliyorum, görüyorum. ömrümün de yarısını oralarda geçirdim. insanlar kendilerinin olana ne biççim sahip çıkıyorlar, sözlerini dinleyemeyenlerin dünyalarını dar ediyorlar. bizde tık yok. tık desek vergi alıyorlar ama tık yine de yok.
coğrafya kaderindir. bazı coğrafyalarda bir cacık olmaz.
O kadar haklısın ki hocam diyecek bir söz bulamıyorum