En yakın şebeke kulesinin eş zamanlı taşıyabileceği sesli görüşme yükü 500-600 olsa, en düşük nüfusa sahip alanda bile bu kuleye bağlanan kullanıcı sayısı 14000 civarında olabilir. Bu gibi deprem durumlarında tek kuleye giden talep 30 bin ile 65 bin arasında olabilir. Yani, adamlar muhtemelen aynı kuleden üst üste kuleler yapsalar, yine bu ihtiyacı karşılayamazlar.

Ben Türkiye'de olmamama rağmen, Türk hattı ile VoWifi yaptığım hat, arama yapmaya çalıştığımda VoWifi'dan düşüyor. Türk hattını yurt dışında dahi kullanamıyorum. Bu da sorunun sadece şebeke alınan kulelerdeki yükte değil, aynı zamanda tüm PSTN ağında olduğunu gösterir.

Operatör bayilerinde hiçbir şekilde hat işlemlerinin yapılmıyor olması da farklı alanlarda da sorunlar olduğunu gösterir.

Vodafone profesyonel bir operatör ve dünya genelinde hizmet veriyor. Yalnızca Vodafone değil, benim Turkcell hattım da, diğer hatlar da aynı durumdalar. Muhtemelen X marka kimsenin bilmediği bir hat olsaydı, ya da uydu telefonu olsaydı, sorunsuz çalışırdı.