Dostum, sen galiba sadece yazılanı değil, yazılmak isteneni de anlamakta biraz sıkıntı yaşıyorsun. Konu sahibi diyor ki: "Bende bir görsel var, bu görsele BENZEYEN bir öğeyi sayfada bulup tıklamak istiyorum." Sen ne yapmışsın? Gidip GPT'ye “a.png içeren img'ye tıkla” demişsin, o da sana basic bir selenium kodu vermiş, sen de bunu alıp buraya yapıştırıp üstüne bir de “yardım ettim” ayağına artistlik yapıyorsun.
Benim yazdığım “resme tıklatabilirsiniz” ifadesi de laf olsun diye değil, teknik olarak image recognition ile yapılabilir anlamında bir ön girişti arkada pm dahi attım ve whatsappdan konuşuyoruz: “Görsel analiziyle tıklanabilir.” Yani image recognition, yani muhtemelen OpenCV, belki template matching, belki screenshot üstünde karşılaştırma. Ama sen hâlâ XPath’te kalmışsın, çözümle ilgilenmek yerine egona dokunan yorumlara odaklanmışsın. Klasik copy-paste delikanlılığı...
Yardım etmek istiyorsan önce ne anlatıldığını anlayacaksın, sonra ağzını açacaksın. GPT ne diyorsa doğrudur kafasıyla gezmek seni ancak “ctrl+c / ctrl+v mühendisi” yapar. Teknik konuda tartışmaya giriyorsan altını dolduracaksın, yoksa “boş yapıyorsun” dediğin şey aslında senin aynadaki yansıman olur.
Hevesin mi kırıldı? Kırılmasın. Ama bir dahaki yardımda önce oku, düşün, anla. Sonra yaz. Yoksa böyle yazılan her satır, sana değil, senin egona tokat gibi gelir.
Yani uzun lafın kısası, GPT'yi suçlamak kolay, ama onu neyle beslediğin önemli. Ekmek arası mantıkla copy-paste yapıp sonra da ahkam kesmek değil bu iş. Yardım etmek istiyorsan önce anlamaya çalış, çünkü boş yardımdan çok, bilinçli bir sessizlik evladır.
Alıntıladığın mesajda bile demişim ki arkadaş ben o şekilde demek istemedim derse yardımcı oluruz demişim. ama kafan basmadığı için okumadan cevap vermişsin gerisini çok okumadım. Uzman sensin yardım ettiysen ne mutlu etmek isteyene laf etme bari diyoruz. yok anlamamışsın yok chatgptye sorarsan böyle olur vs vs, yemin ederim chatgpt senden daha akıllı benim gözümde şu an. İşine bak hala boş yapmaya devam ediyorsun çocuk gibi.