bu mesajlara cevap versem bir dert vermesem bir dert.
Konuda herkes yazmış zaten, normal ve açıklaması olan bir işlem değil. Sizin de bunu kabul etmeniz ve sarı siteden aldım vs diyerek kurtaracağınızı sanmanız çok çocukça. siz işin dalgasındasınız ama bu işlem birileri tarafından bir çok kişinin kartı ile ve bir çok kişi aracı tutularak yapıldığı için işlemlerle ilgili kovuşturma başladığında "kredi kartı çetesi çökertildi" haberini yakınlarınız alır ve içeri girersiniz direkt. Bu şaka değil imei numarasından vs bunun bulunması çok kolay, ayrıca araştırma yapıldığında ve ifadeler alındığında herkes birbirini suçlayacak, elinizdeki whatsapp konuşmaları vs sizi yargılama sonunda kurtarabilir ama ne kadar içeride kalacağınızı bilemezsiniz. Yargı sizin tahmin ettiğiniz gibi işlemiyor. Burada büyük bir suç olma ihtimali çok yüksek.
Vergi ile ilgili yazılanlar da ayrı bir dram. "aradaki farkı direkt vergiden düşüyor" mesajları konunun hiç bilinmediğini gösteriyor. satın alınan bir şey neden vergiden düşsün? matrah'tan düşer. bunun bir kısmı bu faturayı kullanacak kişi için kar olur tamamı değil. 55bin tl lik fatura size misal 11bin tl avantaj sağlar gibi düşünün. tamamı veya düşündüğünüz kadar büyük kısmı kadar ödenecek vergi düşse kimse vergi vermez ki.
Bu konular ciddi konular atmamak lazım biraz ciddi olmak lazım arkadaşlar.
umarım başınız belaya girmez. işlemi iptal edip sizin üzerinizden atmak için ihbar dahil gereken herşeyi yapın ki başınız ağrımasın.
Teknosa 30.000 tlye satmıyor kanka 56 bin tl fatura kesiyor teknosa adam gerçekten teknosaya satış bedeli ne ise onu ödüyor ama benden 30 alıyo
Evet aslında adına faturasız almak daha mantıklı ileride bir şey olursa sahibinden'de ilanda gördüm satıyodu gittim aldım derim
çalıntı veya aldığı ürünü şirkete gider gösterir ise tamamını vergi borcundan siler.
Sonra teknosa bana davar açar beni hapise atarlar bu hikayede yanan 30 bin tlye watch alan ben olurum
O zaman en mantıklısı adıma fatura kestirmeden almak bu şekilde beni bağlayan bir şey olmaz gibi
Saklamak mantıklı sonuçta sarı sitede gördüm kendisi ile iletişime geçtim ödemeyi yaptım ürünü aldım derim arka planda ne döndüğünü bilemem savunmamıda yaptım 2 dkda ama sarı site yalan oldu biraz