DigitalTrade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir işe kalkışmak istiyorum ancak yazılım ve grafik bölümünde bilgim olmadığı için aklımdaki projeyi kolay kolay anlatamıyorum çünkü yazılımcının kendisi değerlendirebilir onuda geçtim çıkabildecek en ufak sorunda x.xxx tutarlar ödemek gerekiyor .Altına kimse yapmıyor, ordan burdan çalışarak da bir iş kurmak için dünyaları harcamak gerekiyor ve yazılımcı bilerek sorun hata bırakıyorki onun da çözümü için para alsın. bu yüzden vazgeçiyorum.proje için anında kazanç elde etmeden belki yıllık maaşımı vermem gerekiyor bi kaç yıl para biriktirip aklımdaki projeyi geliştireyim diyorum buseferde paranın değeri geçiyor geçmese bile devri bitiyor saçma sapan bi hal oldu ne yapmalıyım
Her gün onlarca fikir dinliyorum, birçoğu harika ama çoğu da ölücülükten yada başka sebeplerden dolayı sadece fikir olarak kalıyor.
Şunu net söyleyeyim: Hiçbir yazılımcı, hele ki işini ciddiye alan biri, “bilerek hata bırakayım da sonra para koparayım” diye çalışmaz. Böyle düşünen kişi ya yanlış insanlarla çalışmıştır ya da yazılımın ne olduğunu hiç anlamamıştır.
Bir proje sadece “fikir” ile değil, vizyon, ekip ve yatırım ile büyür. Parası olan herkes iş kurabilir, ama sürdürebilenler fark yaratır. Sen fikrini anlatamıyorsan, bir sunum hazırlarsın, mockup çizdirirsin, bütçene göre adım atarsın. Biz yazılımcılar kod yazıyoruz, mucize değil.
Ha bu arada, kimseye bedavaya hayal gerçekleştirme hizmeti de sunmuyoruz. Kendine güvenen, önce kendi projesine yatırım yapar. Projeye inanan varsa da yatırımcı çeker, ortak bulur.
Ben buradayım, sağlam işler yapıyorum, eksiksiz teslim ediyorum. İddiam da var, işim de. Şikayet etmek yerine çözüm arayan varsa, her zaman konuşuruz. Ama yazılımcıyı düşman gibi görmekle ne yazılım olur, ne girişim.