Değerli arkadaşlarım, hocalarım iyi akşamlar, iyi forumlar. Uzun zamandır yaklaşık 1-1.5 senedir (biliyorum uzun bir süre) başlamak isteyip işlerimden dolayı bir türlü başlayamadığım yazılıma artık başlamak, öğrenmek istiyorum. Açık konuşmam gerekirse, kod yazmanın uğraştırıcı, sıkıcı, sinir bozucu vs. olduğunu söyledikleri için aslında biraz önyargılı yaklaştım. Aslında başlasam hiç sıkılmayacağımı hatta eğleneceğimi biliyorum. Ama bir türlü bu önyargı yüzünden başlayamıyorum. Biraz bu alan üzerine araştırma yaptıktan sonra "Web Geliştirici" yani web sitesi tasarlama işinin bana göre olduğunu ve bu işi yaparken bayağı eğleneceğimi fark ettim. Lakin son 1 haftadır kafamı karıştıran bir konu var. Nereden başlayacağım? İnternette bunun üzerine birçok kez araştırma yaptım. Gerek forumlarda gerek YouTube üzerinde lakin tatmin edici bir yol haritası bulamadım (detaylı olarak). 2023 yılında bir konu açmıştım "HTML ve CSS'ten sonra ne öğrenmeliyim?" adında bir konu. Orada HTML ve CSS'i öğrendiğimi söylemiştim lakin aslına bakılırsa hiç de öğrenememişim. Sebebini bilmiyorum artık pratik yapmadığımdan dolayı mıdır izlerken odaklanmadığım için midir tam bilmiyorum. Lakin bu durum artık biraz canımı sıktı. Bilgisayara, yazılımlara karşı küçüklükten gelen bir ilgim, sevgim var lakin bir türlü başlayamadım. Sebebi ise bana göre nereden başlayacağımı bilemediğimden dolayı olabilir (en azından ben öyle düşünüyorum). Bugün bu konuyu artık çözüme kavuşturmak için ChatGPT ile konuşarak bana bir yol haritası çıkarmasını istedim (Front-End kısmından başlayarak sırasıyla Back-End ve Full-Stack Developer olmak ile ilgili bir yol haritası). Lakin tahmin edebileceğiniz üzere detaylıca yazmama ve belirtmeme rağmen istediğim gibi bir yol haritası veremedi. Ben de siz değerli arkadaşlarımdan, hocalarımdan fikir almak için bu konuyu açmayı düşündüm. Yazılımla uğraşan arkadaşlarım, hocalarım bilgi verebilirlerse çok sevinirim. Yazımda da belirttiğim gibi, 1 haftadır nereden başlayacağımı bilemediğimden dolayı kafam çok karışık. Konuda yazım hataları veyahut yanlış bir ifade varsa affola. Tekrardan iyi forumlar, iyi akşamlar