Dün 300.000 TL borcumu kapatmak için challenge başlatmıştım baya konuya yorum atan oldu ama sonuç çıkmadı. Benim eski konularıma da bakarsanız eğer babam apartman yöneticisi olduğu için apartman yönetim sistemi olarak büyük bir eksiği excel tablosu ile tamamlaya çalıştık ama bir nebze çözebilsek de genel tabloda başarısız olduk.
Dün sahaya çıkıp apartmanlara ve yöneticilerine bizzat pazarladığım bir apartman yönetim sistemi yapmaya karar verdim. Rakip analizlerine baktığım zaman forumda 500 TL ye satılan 1000 TL ye satılan sistemlerden pek farkları yok sadece üzerinde oynama yapılması lazım. Ufak tefek modül değişiklikleri vs.
Biraz kendime istatistik çıkardım ve üzerinde çalıştım. Kütahya bazlı konuşuyorum Kütahya da satış yapabileceğim toplamda 6600 tane apartman var (merkez'de) Bu apartmanların %10 una satış yapabilsem 600 küsür apartman eder. Fiyat politikasını tek bir fiyat belirleyerek değil daire başı belirlemeyi düşündüm. 600 apartman değilde ortalama ömürlük lisans ve entegre şeklinde 4000-5000 TL gibi bir fiyata satıldığı zaman 200 apartman 1 milyon TL ediyor. Tabi bu aksiyonu hemen almanız mümkün değil geleneksel usüller ile satış yapmanız gerek. Yani gidip apartmana kapıyı çalıp ya yöneticiyle görüşeceksiniz ya da numarasını alıp daha sonraya randevu alacaksınız. Bu şekilde satış yapabilir ve kulaktan kulağa yayılan referans ile satışlarınızı arttırabilirsiniz. Benim istatistik çalışmalarıma göre 1 yılda sadece haftasonları sahaya çıkarak yaklaşık 1000 apartman ile birebir fiziki olarak iletişime geçebilirim.
Bu konuda fikirleriniz neler? Ben kütahya için konuşuyorum, satış ve pazarlama konusunda kendini iyi hisseden ve buna vakit ayırabilecek arkadaşlara da tavsiyem olabilir.
Hepimizin maddi olarak zor durumda olduğunu düşünüyorum, iyi niyetli insanlarla fikir alışverişine ve yine iyi niyetli insanlarla birlikte büyümeye açığım.