Merhaba MakaleHizmeti,

Sınava hazırlık sürecinde ilgili yayınların iyi olduğu ve kötü alanlar var. Maddi durumunuz elveriyorsa hepsini tek bir setten çalışmamanızı, alanlara göre parçalara ayırmanızı tavsiye ederim. Setlerin kapaklarını değiştirip, fiyatlarını artırıp tekrar satışa sunuyorlar. Zira çalışma süresinde zaten birden farklı yayını bitirmeniz gerekecek. Alan çalışmadığınızı ve sadece GY/GK çalışacağınızı varsayarak tavsiyede bulunacağım. Online olarak bir hocayla birlikte çalışıyorsanız öncelikle video derslerini takip ettiğiniz hocanın ilgili kitaplarını alarak başlayabilirsiniz. Maddi durumlardan ötürü tek bir sete gidecekseniz ve video eğitim kaynağının da bol olmasını isterseniz Benim Hocam ile başlayabilirsiniz. Özellikle bazı branşlardaki hocaları, temelden orta seviyeye rahatlıkla taşıyabilir. Türkçe alanında sevgili Öznür hocanın gerek soru kitapları gerekse de konu anlatımları başarılıdır.

Sadece matematik için orta/ileri düzeyseniz yargıyı tavsiye ederim. Eğer temel atmak istiyorsanız sevgili Mehmet hocanın -yanılmıyorsam- 7 adımda temel matematik yayınını tercih edebilirsiniz. Diğer alanlarda PEGEM'in ezberbozan serisi vardı tercih edebilirsiniz. İnformal yayınlarının kara kutu serisinden de soru bankası tercih edebilirsiniz. Sınav sürecinde en önemli kaynak çıkmış sorular olduğu için mutlaka çözmelisiniz. ÖSYM'nin sitesinde bu sorular bulunuyor.Öte yandan şahsen pek yediiklim önermem: çok fazla hata bulunuyor. Soru kalitesi, ÖSYM ile pek örtüşmüyor.

Haricinde farklı bir kaynak almak isterseniz mutlaka video çözümlü olduğuna özen gösterebilirsiniz. Murat eğitim, ihtiyaç ve data yayınları da gayet başarılıdır. Günümüz şartlarında dershane/online eğitim pahalı olduğu için gelişiminiz açısından video çözüm mükemmel bir rehber olacaktır.

KPSS çok yoğun bir demlenme süreci istiyor. Ne kadar erken başlarsanız sizin için o kadar iyi olacaktır. Staj döneminde zamanınız kalıyorsa mutlaka çalışmaya başlayın derim.

Başarılar dilerim: selamlar, sevgiler.