ReferXchange adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
24 yıl önce derece ile kamu alım sınavından sonra 25 30 mülakat sonrasında elene elene zorla ve torpilsiz olarak iyi bir kuruma yerleşmeyi başarmış bir abiniz olarak yazıyorum:
Memleketin durumuna, torpile, haksızlığa karşı durun mutlaka; ama bunlar sizin durumunuzu kurtarmaz. Kendiniz için yapacağınız en iyi şey yakınmayı bırakmak ve içsel odaklı olmaktır. Memuriyet peşinde garanti maaş peşinde koşmayın. Torpille hırsızlıkla yolsuzlukla işiniz olmasın, kendi işinize bakın, kendinizi geliştirin ve mutlu bir yaşam kurun. Ülkeden yakınarak haksızlıklardan yakınarak kendiniz için bir gelişim gösteremezsiniz. Elbette haklısınız, torpil olmasın, ama var ve bunun ne zaman değişeceği belli değil. Bir çok kişi gibi ben de uzun süredir ülkenin iyiye gitmediğini düşünüyorum.
İçsel odaklı olun. Sizi sizden başkası kurtarmaz. Çevrenizdeki, mesela forumdaki insanlara bakın. İki tür insan var: birincisi sorumluluk sahibi ve kendisine bakan kendisine odaklanan kişiler. Bu kişiler başarılı oluyor. Diğeri de diğer kişilerden ülkeden çağdan herşeyden şikayet eden insanlar. Başarılı olmaları mümkün değil. Çünkü etkileyemeyecekleri şeylere yoğunlaşıyorlar. En iyi etkileyebileceğiniz şey kendinizdir. Kendinize odaklarının. İşinize bakın gençler. Güzel bir hayat sizi bekliyor, ne iş yaparsanız yapın iyi yaptığınızda kapılar açılır ve kazanırsınız. Kazandığınızı çarçur etmezseniz yatırımcılığı ve girişimciliği öğrenirseniz zenginliğiniz sürekli artar. Yakınırsanız dipsiz kuyuya düşersiniz. İçsel Odaklı Olun.
Hocam şuan zaten mecbur hayat beni kendi işimi yapmaya zorladı. Asgari ücretin bir tık üstü, sigortasız bir adsense gelirine sahibim. Neden sigortalı rahat bir işte çalışmak benim hakkım değil mi ?