merhaba değerli r10 üyeleri, hayırlı geceler dilerim herkese, bir dolandırıcılık olayında adım geçiyor ve savcı mahkemeye sevketti beni, bende itiraz dilekçesi göndereceğim mahkemenin olacağı ile, chatgpt ye şöyle bir dilekçe yazdırdım, sizce bu dilekçe resmi görünüyor mu, hayatımda hiç dilekçe yazmadığım için inanın bilgimde yok, kazandığım para 300 tl olduğu icin avukata da binlerce lira vermek istemiyorum, değerli yorumlarınızı bekliyorum
xx Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına
Dosya No: xxx
Konu: Sanık sıfatıyla yer aldığım davaya ilişkin iddianamenin kabulüne itirazımdır.
Sayın Mahkeme,
Tarafıma ait banka hesabına 300 TL tutarında bir ödeme yapılmıştır. Bu ödeme, uygunhesaplar.net adlı web siteme üye olan bir kullanıcı tarafından, siteye bakiye yüklemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Site işleyişi gereği, ödeme yapıldıktan sonra kullanıcıya sistem üzerinden bakiye tanımlaması yapılmıştır.
Ancak daha sonra, söz konusu ödemenin dolandırıcılık yoluyla elde edildiği ve gönderici kişinin bu kapsamda suç işlediği bilgisi tarafıma ulaşmıştır. Bu durum tamamen bilgim ve iradem dışında gelişmiş olup, olayla herhangi bir ilgim bulunmamaktadır.
Ayrıca, adı geçen 300 TL tutarındaki meblağı herhangi bir uyarı ya da zorunluluk olmaksızın iade ettiğimi bilgilerinize sunarım. Bu durum, kötü niyet taşımadığımı ve olayda suç kastım bulunmadığını açıkça göstermektedir.
Açıkladığım nedenlerle, hakkımdaki iddianamenin yeniden değerlendirilmesini ve yargılamaya sanık sıfatıyla dahil edilmememin uygun olacağını düşünüyorum.
Gereğini saygıyla arz ederim.
Tarih: 21.04.2025
Ad Soyad: xxx
İmza: ____________________