Aycaaal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben 7 Mart günü Ali Baba adı altında bir ticari sitesi açtım beni yönlendirdiler ilk başlarda siparişler geliyordu bana ödemesini yapıyordum sonra karı ile beraber tutarları çekiyordu sonra siparişlerim tutarları limitleri arttı ve içerideki parayı vermediler bana tabii ki bir milyon liraya yakın içeride alacağım var ama adamlar vermiyor geçen cuma günü birisi aradı dolandırıcılık sitesi olduğunu söyledi kripto da öyle onların paneline girip çekebileceğimi söylediler

[SIZE=\"3\"]1. Sitenizi tam olarak ne zaman ve nasıl açtınız?[/SIZE]

(“7 Mart günü Ali Baba adı altında bir ticari sitesi açtım” demişsiniz. Sizi kim yönlendirdi, siteyi kendiniz mi kurdunuz yoksa biri mi verdi?)

2. Sizi yönlendiren kişiler kimdi, nasıl tanıştınız?

(Bu kişilerle nasıl iletişim kurdunuz? Sosyal medya, telefon, e-posta üzerinden mi?)

3. Siparişler ilk geldiğinde sistem nasıl işliyordu?

(Sipariş geldiğinde siz mi ürün gönderiyordunuz, ödemeleri nasıl alıyordunuz?)

4. Siz ödeme yapıyordunuz derken neyi kastediyorsunuz?

(Müşteri size ödeme yapıyor, siz de başka bir yere mi ödeme yapıyordunuz?)

5. “Karı ile beraber tutarları çekiyordu” ifadesi ne anlama geliyor?

(Burada "karı" ifadesiyle ne demek istiyorsunuz? Sizinle birlikte mi çekiyorlardı? Yoksa komisyon mu alıyorlardı?)

6. Sipariş limitleri nasıl arttı, bunu kim belirledi?

(Bu artış doğal mı oldu, yoksa biri size “şu kadar daha yükle” gibi bir yönlendirme yaptı mı?)

7. İçeride kalan para tam olarak nasıl hesaplandı? Belgeli mi?

(“Bir milyon liraya yakın” diyorsunuz, bu rakamın detaylarını paylaşabilir misiniz?)

8. Size ödemeleri yapmadıklarında nasıl bir geri dönüş verdiler?

(Sizi oyaladılar mı, engellediler mi, yoksa başka bir şey mi söylediler?)

9. Sizi arayan kişi tam olarak ne dedi?

(Cuma günü biri arayıp sitenin dolandırıcılık sitesi olduğunu söylemiş. Bu kişi kimdi, size nasıl ulaştı?)

10. “Kırıp da öyle paneline girip çekebileceğimi söylediler” kısmı tam olarak ne demek?

(Sizi bir nevi hack yapmaya mı yönlendirdiler? Yoksa sizi başka bir tuzağa mı çekmek istediler?)