Hocam size bir başlangıç cümlesi veriyorum örnek olarak, siz de alın bunu yapay zekaya kopyalayın, daha sonra verdiği kodu çalıştırıp inceleyerek, nereleri revize etmek istediğinizi anlatın, adım adım ilerleyin, her verdiği kodu başlangıçta anlamasınız da muhakkak bir kez okuyun göz gezdirin, böylece bir süre sonra aklınızda kalır. Ben chatgpt ve grok kullanıyorum, cursor isimli bir program var, onu daha sonra kullanmanızı öneririm. Eğer bilgisayar programı yazmak istiyorsanız "pycharm" isimli programı kullanın, yapay zekanın verdiği kodları yapıştırıp nasıl gözüktüğüne bakarsınız, programı yazdıktan sonra nasıl "exe" hale getiririm diye sorun, nasıl imza eklerim anlat deyin, hepsini size bir bir anlatacaktır.

web sitesi için
"Kendimi, hizmetlerimi veya projelerimi tanıtmak amacıyla sade, şık ve kullanıcı dostu bir tasarıma sahip, mobil uyumlu ve hızlı yüklenen tek sayfalık bir web sitesi yaptırmak istiyorum; bu sayfada ana başlıklar halinde Hakkımda, Hizmetler, Referanslar ve İletişim gibi bölümlerin yer almasını, ziyaretçilerin kolayca gezinebilmesi için yukarıdan aşağıya akıcı bir geçişle düzenlenmesini, ayrıca sosyal medya bağlantılarımın görünür bir şekilde yer almasını, SEO uyumlu yapısıyla Google’da bulunabilir olmasını ve gerektiğinde içerik güncelleyebileceğim basit bir yapıya sahip olmasını tercih ediyorum."

bilgisayar programı için
"Tkinter ile basit bir yapılacaklar listesi uygulaması geliştirirken, kullanıcıdan metin girişi almak için Entry widget’ını, liste elemanlarını göstermek için Listbox öğesini, görev eklemek ve silmek için Button bileşenlerini kullanmalı, butonlara tıklanma olaylarını command parametresiyle bağlamalı, görevlerin eklenip kaldırılmasını sağlayan işlevleri tanımlamalı, arayüz düzenini pack, grid ya da place ile yönetmeli, pencereyi başlatmak için Tk() nesnesini oluşturmalı, uygulamanın çalışmasını mainloop() ile sürekli hale getirmeli ve kodun tekrar kullanılabilir olması için işlevleri modüler yapıda yazmalısın. "