Ultigvn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun. 3 metre ötemdeki televizyonda geçen alt yazıları ancak gözlerimi iyice kısarsam az çok okuyabiliyorum.
Aynı durum bende de var hocam çok sinir bozucu

Luklesin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kısa zamanı bilmiyorum ama ben öncesinde tamamen OKdim, en son ehliyet yenilemeye gittiğimde gözlüksüz kullanamaz diye rapor verdiler, ben de şok oldum, şimdi gözlük yaptırıyorum. Benim de aynen astigmat + 0.75
Valla bana da ehliyet yenilemede söyledi ama çok problem olmadığı için yazmadı hocam ama gerçekten sıkıntılı bir durum.

meiskme adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam göz bozulmalarında çok fazla sebep olabilir.
Hali hazırda gözlük kullanıyorsanız tabi ki her insan için geçerli değil ama gözlük gözü tembelleştiren bir şey ve gitgide gözlüksüz görmeniz düşecektir. Gözünüz net görüntüye alışacaktır bu yüzden gözlüksüz zorluk yaşamanız normal.
Bir diğer husus şekerinizi ölçtürün, gizli şekerinize baktırın. Gözün en büyük düşmanlarından birisi şeker fazlalığı.
Vitamin değerlerinizi ölçtürün. Sadece göz doktoruna gitmek sizi yanıltabilir.

Ben lens kullanan biriydim ve lens çok fazla gözlerimi etkilemiyordu ama şu an gözlük takıyorum ve gözlüğü çıkarttığım anda ne yapacağımı bile unutuyorum

Şimdiden geçmiş olsun hocam.
Aslında çok haklısınız hocam, vitaminlerime de düzenli baktırıyorum ama sanırım yine bir 4 5 ay olmuştur tekrar baktırmak lazım. Özellikle tuzu bende düşünüyorum ama azaltacağım.

huseyinadiguzel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu konuda benim tavsiyeleri dinle bende gözden çok çektim, çekiyorum.. malum çocukluğumdan beri ekran bağımlısıyım
bizden sonra gelengençler dahada kötü olacak bilimsel araştırmalar söylüyor.

çok ekrana bakmak gözü yorar.. Televizyon - Bilgisayar - Telefon..vb çok az kullanmanız kullandığınız zaman ise ara vermeniz gerekiyor örneğin 15 dk da bir kalıp biraz gezmek oyalanmak sonra devam etmeniz lazım..
özellikle dışarı çıkmak gezmek temiz hava almak önemli
Mutlaka göz doktoruna gidin
gözlük kullanın (özellikle ekran başında)
fast food azaltın mümkünse tüketmeyin Tuz'dan uzak durun.. temiz sağlıklı beslenin mümkünse spor yapın
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam yapmaya çalışacağım, yarın randevu aldım gideceğim.

Kizilay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benzer sorun yaşadım . astigmatım artmış. sağ göz puslu ötesi hatta çok az görüyor. Doktor gözlük verdi ilk taktım her şeyi yamuk görüyorum . Düzelir dediler ama alışık olmayınca sıkıntı
İlk zamanlar bende yamuk görüyordum hocam hatta burada konu bile açtım ama zamanla düzelti hocam ama sanırım bunun diğer bir nedeni gözlüğü yapanın iyi odak alması gerekiyor.

Ertoo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam geçmiş olsun keşke benim derecemde öyle olsa şükredin hocam benim gözler 7-8 derece yane 70 yaş gibi düşünün su bardağı gibi gözlüklerim var yaşınıza göre hiç birşey bence ama daha dikatli olmalısınız ışıktan uzaklasmalisin koruyucu gözlük takabilirsin veya cizdirme yapabilirsin sıcak bakmıyorum ama çok iyi bir doktora bakabilirsin
Valla hocam 33 yaşındayım 34 e merdiven dayadım bu yaşta bunlarla uğraşıyoruz ilerleyen zamanlar da bakalım neler çıkacak sizlerin de Allah yardımcısı olsun Allah şifa versin.