darpkaos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda gözlerimde böyle bir ağırlık bulanık görme ve yorgunluk söz konusu artık gözlüksüz uzaktaki yazıyı seçemiyorum.
6 7 ay öce gittiğimde astigmat var demişti 0,50 0,75 şeklinde. Gözlük baya rahatlattı. Problem şu o dönem gözlük kullanmazken bile rahat rahat görüyordum şuan gözlüksüz seçemiyorum resmen.

Çok ekrana bakıyorum, çift hatta yeri geliyor 3 monitör ile çalışıyorum. Ama son zamanlardaki bu gözlerimdeki ağırlık ve bulanık görme biraz beni korkuttu. Yarına randevu aldım tekrar gidicem.

Sorum aslında şu bu kadar kısa zamanda bu şekilde bariz bozulma olabilir mi ? Benim gözler resmen şahin gibiydi gittiler valla Başka bir sebebi olabilir mi, astigmat numaram da çok büyük değil aslında ama anlamadım.
bu konuda benim tavsiyeleri dinle bende gözden çok çektim, çekiyorum.. malum çocukluğumdan beri ekran bağımlısıyım
bizden sonra gelengençler dahada kötü olacak bilimsel araştırmalar söylüyor.

çok ekrana bakmak gözü yorar.. Televizyon - Bilgisayar - Telefon..vb çok az kullanmanız kullandığınız zaman ise ara vermeniz gerekiyor örneğin 15 dk da bir kalıp biraz gezmek oyalanmak sonra devam etmeniz lazım..
özellikle dışarı çıkmak gezmek temiz hava almak önemli
Mutlaka göz doktoruna gidin
gözlük kullanın (özellikle ekran başında)
fast food azaltın mümkünse tüketmeyin Tuz'dan uzak durun.. temiz sağlıklı beslenin mümkünse spor yapın