Yüksek Performanslı Yapay Zeka Video Üretim Sistemi | RTX 5070 Ti, Ryzen 9 7900, 32GB DDR5 | Video Render & AI Uygulamaları İçin Uygun

Merhaba arkadaşlar!

Sanırım araştırmalarım sonucu kararımı verdim bu setup için. Ama yinede , satın alma öncesi, son bir kez daha ,bir bilene danışmak lazım . Eminim çok tecrübeli arkadaşlar vardır forumda ;
Yapay zeka tabanlı video üretimi ve derin öğrenme projelerinde kullanmak üzere yüksek performanslı bir sistem toplamaya çalıştım . Hem video render hem de AI modelleri çalıştırmak için ideal bir yapı kurduğumdan emin olmak istiyorum. Sistem bileşenlerim aşağıdaki gibi, bana göre oldukça güçlü bir kombinasyon ama burada daha deneyimli olanlardan tavsiye almak istiyorum.

Sistem Bileşenleri ve Fiyatlar:

1. Kasa: Game Master F-7 Lite ATX Tuştan Değişen RGB Akvaryum Beyaz Gaming Kasa
    • Fiyat: 3.695,00 TL
    • Satıcı: Eternal
    • Tahmini Teslimat: 19 Nisan Cumartesi
    • Kargo: Bedava
  2. Güç Kaynağı: Gigabyte P850W 80+Gold Full Modüler PSU GP-P850GM
    • Fiyat: 4.861,06 TL
    • Satıcı: Queenck
    • Tahmini Teslimat: 21 Nisan Pazartesi
  3. İşlemci: AMD Ryzen 9 7900 3,7 GHz 64 MB Cache AM5 İşlemci
    • Fiyat: 14.782,20 TL
    • Satıcı: Ftech Bilişim
  4. Bellek: Patriot Viper Venom 32GB (2X16GB) DDR5 6800MHz CL34 Gaming Ram
    • Fiyat: 4.879,00 TL
    • Satıcı: Vizyon Bilgisayar
  5. Ekran Kartı: INNO3D RTX 5070 Ti X3 OC 16GB GDDR7
    • Fiyat: 44.934,05 TL
    • Satıcı: Hepsiburada
  6. Anakart: MSI MB PRO B650-S WIFI AM5 DDR5 7200MHz (OC)
    • Fiyat: 6.997,00 TL
    • Satıcı: Hepsiburada
    • Tahmini Teslimat: Yarın Kapında
  7. Sıvı Soğutma: Gamebooster Infinity 240mm ARGB Fanlı 240MM
    • Fiyat: 2.599,00 TL
    • Satıcı: Gamebooster
    • Tahmini Teslimat: Yarın Kapında
  8. Depolama: Kioxia PCIe M.2 1TB Exceira Heatsink NVMe SSD
    • Fiyat: Fiyatı paylaşılmamış, ancak tahmini fiyat aralığı 1.200 - 1.500 TL civarındadır.

Hepsiburda Toplam Fiyat : 85.956,31 TL

Kullanım Amacı:

Bu sistem, AI video üretimi, video render işlemleri, ve derin öğrenme uygulamaları için tasarlanmıştır. Özellikle eğitim içerikleri ve çocuklar için eğitici videolar üretmeyi planlıyorum. Sistem bileşenleri, bu görevleri hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirmek için seçilmiştir.

Sorular:

1. Uyum Sorunu Var Mı?
    • Bu bileşenler bir arada çalışırken herhangi bir uyum problemi yaşar mıyım? Özellikle ekran kartı ve işlemci arasında bir darboğaz oluşur mu?
  2. Yapay Zeka ve Video Üretiminde Performans:
    • Bu sistem, video render işlemleri ve AI tabanlı video üretimi (Stable Diffusion, GPT, AnimedEFF vb.) için uygun mu? Gerçekten yüksek çözünürlüklü videolar üretirken performans nasıl olur?
  3. Ekstra Soğutma Gerekir Mi?
    • Sistemim için ekstra bir soğutma öneriniz var mı? Özellikle uzun süreli video işleme ve model eğitimi sırasında ısınma problemi yaşar mıyım?
  4. Fiyat-Performans Değerlendirmesi:
    • Bu sistemin fiyat-performans oranı hakkında ne düşünüyorsunuz? Daha uygun bir kombinasyon öneriniz var mı?

Teşekürler arkadaşlar şimdiden.