Altay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Klimanın ne olduğunu bilmeden böyle bir konu açtığınızı var sayıyorum. Bunun yanı sıra tabii ki endüstriyel klimalar var evinizde boru, hortum, dış ünite olmadan kullanabileceğiniz.

Klimanın amacı, ısıyı bir yerden alıp başka bir yere taşımaktır.
Bu da gazların sıkıştırıldığında ısındığı, genleştiğinde ise soğuduğu ilkesine dayanır. Peki gazı nasıl ısıtırız/soğuturuz ? Kompresör ile yani basınçla. Kompresör olmadan klima olmaz, kondenser olmadan yani yoğuşturma yapmadan soğuk elde edilemez, evoparatör olmadan sgazlar soğumaz. Yani dış ünite olmadan haliyle bunlar henüz dünya da geçerli fizik kurallarına göre yapılamıyor.

Fizik kurallarını değiştirip esneme sağlarsanız neden olmasın.


Özel hastanelerde, polikiniklerde görebilirsiniz, tavanda üstte bir panel yer alır havalandırma için. Klima olarak soğuk/sıcak şekilde kullanılabilir.

Bu tür ürünler mevcut ama sizin evde buna uygunluk var mı ? Onu yanıtlayın hocam

Yok ev standart evse, Dünya'da henüz kendiliğinden durağan havayı buz gibi yapan ünitesiz, buzsuz soğutan ürün yok.
Özel hastanelerdeki de aynı mantıkta hava kanalı çatıdan geliyor, yine motor var.