Gelistir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bende yaklaşık 7 yıldır içiyorum son 1 yıldır hayat kalitemi büyük ölçüde etkilemeye başladı sürekli geniz akıntım ve öksürüğüm var yorgunluk hissi ve çabuk yorulmayı saymıyorum bile denedim ancak dayanamadım açıkçası bu mesajı okuyan ve sigaraya yeni başlamış biri varsa kesinlikle bırakın maddiyatı vs geçtim belli bir noktada insan gerçekten pişmanlık yaşıyor ama bırakması benim gibi bazı insanlarda çok güç oluyor.
saydogan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Söylediğim saçma gelecek biliyorum ama sigara veya nikotin bagımlısı oldugunuzu düşünmüyorum. Ben de kullanıyorum ve ramazan boyunca bir kere bile yokluğunu hissetmedim ama iftar sonrası 3 tane arka arkaya yaktığımı biliyorum. Tamamen alışkanlık. Boş durmaya gelmiyor bünye, hemen patlat bi sigara. Aman çay içiyorum boş içilir mi, patlat bi sigara. Otobüs bekliyorum boş beklenir mi, patlat bi sigara. Bağımlılık böyle bi şey değil ya bu tamamen alışkanlık. El boş durmasın ağızdan duman çıksın yeter.

yani ben kendimde bunu deneyimledim ve sizde de aynısı olduğunu düşünüyorum açıkçası.

tavsiyem; nikotin bandı alıp kullanın. Psikolojik olarak sizi rahatlatacaktır. Bant kullandığım dönemlerde sigaranın tadı leş gibi geliyordu. Devamını getiremedim belki siz getirebilirsiniz.
Çok düşüdüm onuda ama malesef hocam bendeki bağımlılıkdan öte ihtiyaç bir parça olmuş Geçende nezle oldum ağzımın tatı gitti. Sigara içiyorum yok gelmiyor tat ve iğrenç bir tat bırakıyor ağzımda. Nasıl desem hani sünger çekersin gibi anlatılacak gibi değil. Ne yaptım ettim sigarayı sonuna kadar içtim. Yani bende önemli olan şey kafama düştüyse içecem dünya yarılıyor olsa. Hani içilmeyecek zamanlar oluyor baban yanındaysa veya annen yanındaysa ne yapıp edip bir kaçamak buluyordum o an içmek aklıma düştü kesin içecem başka birşey düşünemiyorumki. Hatta birgün dağda kampa gitmiştim tek başımayım sigarayı bırakacam dedim kendime. Bütün paketi kırdım un ufak ettim. Sonra bütün hepsini pakete doldurdum tam dışarıya atacam dedim ben bir yolunu bulur tekrar bunları birleştiririm o yüzden dışarı çıkıp bütün tütün kağıt ne varsa dışarıya fırlattım. 10 dakkika sonra kendime dedimki ya rüzgar felan eser tütünler kağıtlar kaybolursa sigara nasıl içecem Kapıya çıktım 2 - 3 tane sigara yaptım gece içtim.