bende yaklaşık 7 yıldır içiyorum son 1 yıldır hayat kalitemi büyük ölçüde etkilemeye başladı sürekli geniz akıntım ve öksürüğüm var yorgunluk hissi ve çabuk yorulmayı saymıyorum bile denedim ancak dayanamadım açıkçası bu mesajı okuyan ve sigaraya yeni başlamış biri varsa kesinlikle bırakın maddiyatı vs geçtim belli bir noktada insan gerçekten pişmanlık yaşıyor ama bırakması benim gibi bazı insanlarda çok güç oluyor.
Hocam dışarı çıktığımızda zaten görüyoruz. Çoğu zaman denk geliyor 12-15 yaşlarında sigara içenler vs. bende onların yaşlarında başlamıştım. İçimden diyordum mahvoluyorlar ama bende içiyordum. Mide asidimin fazla olmasından dolayı yemek yiyemiyordum en büyük tetikleyicisi sigara. Reflü bende diğer insanlara nazaran fazla asit kusmalarım bitmiyordu. İlaç kullanıyordum midemin ağrısı geçince hemen sigara yakıyordum tekrar ağrıyordu. Bu son 2 yıldır yaşıtlarıma göre fiziğen genç gösteriyorum .Ama ne olursa olsun yemek yemiyim su içmeyeyim sigara olsun yeter diyordum. Hayatımdan çoğu şeyimi çaldı başta sağlığımı daha sonrada gençliğimi. Bana anlatıyorlardı böyle şeyler diyordum bunlar ne anlatıyor bir tane sigara ne yapabilir ama emin olsunlar bir tane sigara insanın hayatını söndürüyor. inşallah bu konu çoğusuna bırakmak konusunda vezile olur...