aliozansahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, çok güzel ve yerinde bir girişim olmuş, tebrik ederim 👏
Ben de mali müşavir olarak bu alanda çalışan biriyim ve manuel iş yükünü azaltmak her zaman öncelikli hedeflerimizden biri. Geliştirdiğiniz çözümün doğru ihtiyaçlara hitap etmesi açısından sizin gibi geliştirici ekiplerin doğrudan sahadan bilgi alması gerçekten çok önemli. Bu yüzden memnuniyetle yardımcı olurum.

Genel Gözlemlerim ve İyileştirme Alanları:

Size hızlıca birkaç temel ihtiyaç ve sıkıntı başlığı sıralayayım:

📥 Mükelleflerden Evrak Toplama Süreci

• Her ay WhatsApp/Excel/Drive üzerinden banka ekstreleri, e-faturalar, masraf belgeleri vs. toplanıyor.
  • Mükellefler genelde eksik veya geç gönderiyor, bu da beyannamelerde sıkıntıya neden oluyor. ✅ İyileştirme Fikri: Tek panelden evrak yükleme (hatırlatmalı), banka entegrasyonları, otomatik evrak hatırlatma sistemi.

💳 Banka Entegrasyonu ve Otomatik Muhasebeleştirme

• Luca, Mikro, Paraşüt gibi sistemlerin bazıları banka entegrasyonu sunsa da, sınırlı ve çoğu zaman manuel kontrol istiyor. ✅ Fikir: Banka ekstrelerini otomatik çekip, kategorize edip, ön-muhasebeleştirme önerisi sunmak (Yapay Zeka ile).

🧾 E-fatura/E-arşiv Kontrol ve Uyum

• GİB Portal'dan kesilen faturalarla muhasebe programındaki kayıtlar eşleşmeyebiliyor. ✅ Fikir: GİB e-fatura portalıyla API düzeyinde bağlantı kurup, otomatik kontrol ve “fatura eksik/yinelenen” uyarısı.

📊 Raporlama ve Mükellef İletişimi

• Mükelleflere aylık özet, vergi durumu, tahmini kâr vs. anlatmak zaman alıyor. ✅ Fikir: Otomatik grafiklerle aylık finansal analiz raporu, sade dille ve PDF olarak hazırlanıp gönderilebilir.

⏱️ Beyanname Takip ve Hatırlatma

• Beyanname takvimi oldukça yoğun, bazen gözden kaçmalar yaşanabiliyor. ✅ Fikir: Tüm beyannameler için otomatik takvim + görev atama + toplu mail/SMS entegrasyonu.

🧠 AI Asistan – Mesleki Bilgiye Hızlı Erişim

• “Bu gider hangi hesaba gider?”, “KDV oranı kaç?”, “Şu işlem stopaja tabi mi?” gibi sık sorular oluyor. ✅ Fikir: GPT destekli meslek içi asistan (muhasebe+vergi mevzuatlı özel eğitimli).
Eğer istiyorsanız, geliştirdiğiniz modül veya fikirlerinizi daha detaylı anlatırsanız, ben de birebir geri bildirim vermekten mutluluk duyarım. Hatta isterseniz kısa bir görüşme de yapabiliriz.
Kolaylıklar diliyorum, projeniz çok umut verici 👏
İsterseniz LinkedIn’den de bağlanabiliriz → Ali Ozan Şahin – Serbest Muhasebeci Mali Müşavir
✉️ info@aliozansahin.com
📞 0539 664 95 79
Sizi desteklemek isterim.
Öneriler için çok teşekkür ederiz. Hemen iletişime geçiyorum.