Değerli Forum Üyeleri,

E-pin satış platformumuzun geliştirme sürecinin son aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Ödeme altyapısı olarak X firmasının çözümlerini kullanmaktayız ve güvenlik açısından tüm ödemelerde 3D doğrulama sistemini zorunlu kılmaktayız. Ayrıca, kullanıcılarımızdan kimlik ve telefon numarası doğrulaması talep etmekte ve yurtdışı ödemelere izin vermemekteyiz. Her ödeme işlemi öncesinde kimlik doğrulama ve telefon doğrulama süreçlerini de titizlikle uygulamaktayız. Bu önlemleri dolandırıcılık riskini minimize etmek amacıyla almış bulunmaktayız.

Bu bağlamda, aşağıdaki durumla ilgili tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum:

İki farklı kullanıcının aralarında x tutarda alışveriş gerçekleştirmesi ve birkaç gün sonra kullanıcılardan birinin "hizmeti almadım" gerekçesiyle bankasına chargeback (para iadesi) talebinde bulunması durumunda yasal ve finansal sorumluluğun kimde olacağını öğrenmek istiyorum. Böyle bir durumda, platform işletmecisi olarak mağduriyet yaşama riskim bulunmakta mıdır? Ayrıca, 3D ödeme sisteminin dolandırıcılık işlemlerine karşı yeterli bir koruma sağlayıp sağlamadığı konusunda görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.