Ajiba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Farklı yönleri var. Jenerik yada jenerikimsi bir ibare için marka tescil yolu farklıdır, ibareyi istimlak edip başkasının kullanımına engel olmayı hedefleyen tescil yolu farklıdır. Siz ne tür bir tescil hedefliyorsunuz? Ona göre reddedilme veya tescil olasılık kriterleri değişir.

Dip not : 35. Sınıf altına 1-35 arası tüm sınıflarında eklenebildiği ve bunun için tek sınıf ücreti ile başvuru yapabileceğinizde aklınızda olsun
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim 11 tane farklı markayı tescil ettim 1 ya da 2 tane ret aldım bugüne kadar ben kolay basit hiç itiraz gelmeyecek kelimeler tescil ederim genelde uğraşmayı bürokrasiyi hiç sevmiyorum. Bu soruyu açma sebebim varsa bilmediğim birkaç yöntem öğrenmek idi. Aslında başvuracağım kahve markası da basit bir cümle fakat riske etmek istemiyorum çünkü baskılar çıkacak hazırlıklar yapılacak.

35. sınıfın içinden mevcut ihtiyacımız olan sınıflardan tescil yapmamız yetiyorsa neden bugüne kadar 2 sınıf ücreti ödedim diye sorarım kendime.

Örn: 25 fiziki işimiz üretimimiz. 35 ise reklamımız tabelamız diye biliyorum ben açıkçası.

Ben sınıf seçerken 25. sınıfı seçiyorum misal, sonra 35 ve alt sınıfları yine 35 içindeki 25 ve alt sınıfları zaten seçili geliyor en başta 25 i seçtiğim için. Zorunlu gibi bir şey sanırım 2 sınıf tescili?