Hastesi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun. 10 yıl sigortalı olunmalı diye biliyorum.
Parasite adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun hocam.
Melihhh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok geçmiş olsun engelli raporu olması lazım önce hastalığınızla iligili bu verilen rapor/ oran vs tutuyorsa sanırım 3600 gün yani 10 Yıl doldurmuş olmanız lazım çok ağır durumdakiler 3600 den de muhaf olabiliyor ama onların oranı vs baya yüksek diye biliyorum.
constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkiye'de malulen emeklilik, çalışma gücünün en az %60'ını kaybeden sigortalıların belirli şartları sağlamaları hâlinde emekli olabilmelerini sağlayan bir sistemdir. 2025 yılı itibarıyla geçerli olan malulen emeklilik şartları aşağıda sıralanmıştır:

🧾 Malulen Emeklilik Şartları

1. Çalışma Gücü Kaybı:
    • Sigortalının, işe başladıktan sonra meydana gelen bir hastalık veya kaza sonucu çalışma gücünün en az %60'ını kaybettiğinin, SGK tarafından yetkilendirilmiş tam teşekküllü bir hastaneden alınan sağlık kurulu raporuyla belgelenmesi gerekmektedir.
  2. Sigortalılık Süresi ve Prim Gün Sayısı:
    • En az 10 yıl sigortalı olmak ve toplamda en az 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak şarttır.
    • Ancak, başkasının sürekli bakımına muhtaç derecede malul olan sigortalılar için 10 yıllık sigortalılık süresi aranmaksızın sadece 1800 gün prim ödemesi yeterlidir.
  3. Maluliyetin Sigortalı Olduktan Sonra Meydana Gelmesi:
    • Maluliyetin, sigortalı olarak çalışmaya başladıktan sonra ortaya çıkmış olması gerekmektedir.

10 yılı geçti sigorta başlangıç tarihi 2000 civarında günüm var teşekkürler hocalarım olursa rapor deneyeceğim şuan ki işe başlayalı 2022 ağustos 2023 ramazan bir Bey'in ameliyat 7 2024 ramazan başı ortası iki ameliyat 8 ve 9 bu sene gündüz alın demiştim ramazan atlattım yine gece aldılar bu sefer iş yerinde iken hastanelik olmuşum 10 kez ameliyat oldum bu iş bana pek hayırlı gelmedi ama başka işe de giremiyorum kimse almıyor zorlaya zorlaya silahlı güvenlik belgesi aldık o daha rahat iş ama işe alacak aracılar oralı bile olmuyor
Kpss girdim ondanda bişi çıkmıyor