Çok büyük ihtimalle linçleneceğim ama yine de yazayım.
Artık bir alışkanlık haline gelmiş.
Hemen her şeye sınırsız özgürlük istiyoruz.
Soruna odaklanmıyoruz.
Roblox neden kapatıldı?
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma sonucunda, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla erişime kapatıldı. Mahkeme, platformda çocukların istismarına neden olabilecek içerikler bulunduğu gerekçesiyle bu kararı aldı.
Hem kullanıcı isimlerinde, hem açıklamalarında pedofi*li ifadeleri yer almakla kalmıyor üstüne oyunlarda da pedo*fili suçu işleniyordu.
Normalde hem ebeveynlerin hem de kullanıcıların bu tarz sapıkların platformda özgürce dolaşmasının önüne geçilmesi için kendisinin protesto etmesi gerekirken resmen bunlara destek çıkılıyor.
Çocukların kullandığı bir çok oyun var ve neredeyse hiç birinde bu sapıklar bu tarz serbest hareket edemiyor.
Misal Pubg de sapık kullanıcı isimleri alamazsınız. Sistem buna engel olur. Olamasa bile bir şikayete bakar ve kısa sürede o hesap yasaklanır.
Milyonlarca kullanıcısı olan bir oyun çok basit bir kodla bu tarz şeylerin önüne geçebilir.
Dünyada olduğu gibi Abd de pedo*fili ciddi bir suçtur ve bu tarz şahıslar cezaevinden çıkınca kaldığı yerde ki insanlara mesaj gider. Kişinin 3-5 ayda bir çektirdiği fotoğrafı ve işlediği suçları yazar.
Buna rağmen yine de yasalara bile akırı hareket ediyorlar.
Bizim memlekette de neden önlem almıyorsunuz, çoluk çocuk bu oyunu oynuyor, biz de ona güveniyoruz demek yerine "Kuzey Kore olduk, İran olduk, pedofi*liler de kapatılıyor mu, sanki sokakta yok mu?" gibi saçma sapan yorumlar yapılıyor.
Youtube da ki bir müptezel de, bir çocuk geldi abi nolur Roblox için video çeker misin dedi, bilmiyorum ama çekeceğim dedim diyor. Üstüne de sokakta ki pedofi*liciler kapatılsın mı diyor. Resmen akıl tutulması.
Bir de çocuğunuzun nerelere girdiğini kontrol edin diyen kontrol manyakları var.
Hangi çocuk acaba girdiği uygulamaları, oyunları, web sitelerini anne babasına gösteriyor?
Hepsi telefon-tableti alıp odaya kapanıyor.
Teknolojiden anlayan birisi olabilirsiniz, siz çocuğunuzu devamlı denetleyebilirsiniz ama herkes bu bilince ve bilgiye sahip değil.
Benim de çocuğum olsa ve cihazına Roblox yüklese, acaba burada sapık insanlar var mı diye düşünmem.
Milyonlarca kullanıcısı var, nasıl olsa denetim yapılıyor diye düşünürüm.
Adamlar oyunun oynanışını bile sapkın fikirleri ile dolduruyor ama önlem alınmıyor.
Çocuğunuz, kardeşiniz, akrabanızın başına bu oyun yüzünden telafisi mümkün olmayan bir şey geldiği zaman mı aklınız başınıza gelecek.
Kimse anasının karnından Roblox ile doğmadı.
Oynamazsa ölmez.
Sırf kendi kârını düşünen, kullanıcılarının refahını ve güvenliğini düşünmeyen bu uygulamaları savcılığın değil toplumun yasaklaması gerekiyor.