Youtube algoritmasını size bir örnekle anlatayım.
Milyonlarca sperm ve milyarlarca insan arasından zengin bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmekten hiçbir farkı yok. Kanalınız, algoritmanın en sevdiği çocuğu olarak dünyaya gelmeli. Benim 2.5 ay sürekli shorts attığım kanalım toplamda 3.3 Milyon izlendi. Aynı kategorideki incelediğim kanalların ilk 5 videosu 3 Milyon izlenmiş. Bunu hangi algoritma ile açıklayabilirsiniz? Evet Youtube neyi ne kadar izletmek isterse o kadar izleniyorsunuz. İlk olmak veya yaptığınız videonun kaliteli olması falan hiçbir şey ifade etmiyor. Ben hep rakip kanallardan bir adım önde olmanın iyi olacağını düşündüm. Youtube sizi kitleye önermiyorsa onunda faydası yokmuş gördüm. Türkiye'de kimsenin atmadığı videoyu attım 50k izlenip bir anda kesildi. 3 gün sonra Türkiye'nin en yüksek görüntülenme alan kanalı aynı videoyu özgünleştirip paylaştı 4 milyon izlendi. Bunun tam tersini de gördüm az önce. Belki 50 kanalın paylaştığı ve herkesin bildiği bir videoyu bir kanal 7 gün önce paylaşmış 1.7 milyon izlenmiş. Daha önce izlediğin videoyu bir daha izlemez geçersin değil mi? Youtube isterse izletir.
Ve şimdi 2 ayın sonunda şimdiye kadar verdiği izlenmeleri de durdurdu algoritma denilen şey. Daha önce 15k da takılıyor videolarım diye sitem ederken 14 gündür attığım videolar 200-300-400 görüntülenme alıyor. Üstelik yeni gelen güncelleme ile artık Youtube Shortslarda daha fazla görüntülenme sayılıyor değil mi?

Son olarak
ortalama izlenme yüzdesi son attığım videolar daha önce attıklarımdan daha fazla. Fıkra bu kadar. Okuduğunuz için teşekkürler