BU ÜRÜN SATIŞI YA DA TANITIMI YAPMAK ÜZERE AÇILMIŞ BİR KONU DEĞİLDİR. R10 ÜZERİNDE İKİ AKTİF SATIŞ KONUM VAR. BİRİ ESKİ GMAIL SATIŞI (O DA ÇOK AZ STOK BİTMEK ÜZERE), DİĞERİ DE İMZAMDAKİ E-BOOK. R10 ÜZERİNDEN BU İKİ ALAN DIŞINDA BAŞKA SATIŞIM YOK.
Arkadaşlar merhaba;
2 saatlik bir ara yarattım kendime. Uzun zamandır forumda uzun konular yazmıyordum. Zaman uzun değilse bile bana uzun geldi

Bu iki saat zarfında hayatın son bir yılda bana kattıklarını paylaşmak istiyorum. Belki Birilerinin işine yarar ya da birileri bana "burada şöyle yapsaydın daha iyi olurdu" diye yeni bir Ufuk açar.
7 yıldır dating sektöründeyim. 6 yıl kadar ofis ortamında insan kaynakları uzmanı ve yöneticisi olarak çalıştım. Titrime aldanmayın. Bizim şirket Mc Donald's gibidir. Bordrolu personel şirketin tüm operasyonlarına hakim olmak zorundadır, yani herkes her işi bilir ve yapar . Bu sebeple yeri geldiğinde kendimi reklam paneli başında buldum, yeri geldi SEO çalışmalarının ortasında, yeri geldi sohbet operatörü ekibi yönetirken, yeri geldi şirketin işine yarayan başka bir alanda...
Eşim şuan çalıştığım firmanın 24 yıl önceki kurucu ortağıdır. Aynı zamanda da patronumla çocukluk arkadaşı. Ticarette anlaşamamışlar ve yollarını ayırmışlar. İkisi de kendi yollarını çizmiş. Neyse lafı uzatmayayım geçtiğimiz sene şirketimden ayrılmak istedim. Yıllardır İstanbul gibi bir yerde trafik çilesine katlanarak işe gelip gitmek (İstanbul'da doğup büyümedim) ve şehrin keşmekeşi ile savaşmak çok yordu beni. İşten ayrılma kararımı eşimle paylaştığımda "vereceğim her kararda arkandayım" dedi. Sonra patronuma söyledim ama kendisi "saçmala Tülün" dedi
Bizim sektörün bir okulu, kursu ya da öğrenilecek bir mecrası yoktur, her şeyi çalışırken öğrenirsiniz. Spesifik bir sektör olduğundan dolayı personel yetiştirmek de oldukça zordur. Bu sebeple bordrolu personellerin işten ayrılması çok problemli olur bizim firmada. Daha ben pastası kesilip de yollanan insan tanımıyorum. Çünkü patron mutlaka işten ayrılana bir tepki koyar. Eş durumundan bana tepki koyamadı

Ve çözüm önerdi: "Seni remote yapsak çalışabilecek misin ve mutlu olabilecek misin?" diye sordu.
Eşim yıllardır remote çalışır. Ofisi hatta ofisleri var ama açtığı, açık olanlara da (son zamanları saymazsak) gittiği yok. Kendisinden fikir aldım. Remote çalışmanın fayda ve zararlarını masaya yatırdık. Neticesinde uzaktan çalışmayı kabul ettim.
Uzaktan çalışırken fark ettim ki aslında benim ofiste saatlerce yapamadığım işler için günde 4-5 saat ayırmak yetiyormuş. Anlamadığım (aslında anladığım) bir şekilde 10 saatlik (bazen 12 saatlik) mesainin sadece 4-5 saati iş yapıp, geri kalan vakti çarçur ediyormuşuz. Gerçi işe gitmek için (Zekeriyaköy'de oturup Trump Towers'da çalışıyordum) yolda da toplamda 4 saat geçiriyordum. Ama yine de ofiste zamanın çarçur etmenin daha kolay olduğu aydınlanmasını yaşadım.
Evde remote çalışmanın ilk zamanları çok iyi idi. Kendime, eşime ve French Bulldog kızımıza daha çok zaman ayırabiliyordum. Fakat zamanla sıkılmaya başladım. Çok boş vaktim oluyordu. Foruma daha çok vakit ayırmak istedim. Belki kalan vaktimi paraya çevirecek yol ya da yollar bulabilirdim. Para kazanmayı seviyorum
Derken önce Adsense olayına başladım. Amacım hesap onaylatıp satmaktı. Eski mailler edindim, bir sürü vds aldım, makale botları, ücretli tema ve eklentiler derken sektöre girdim. Girdim ama piyasa her geçen gün düşüyordu. İşe girerken 5500 Liraya sattığım hesaplar, git gide 3000 Liraya kadar düştü

Yetmiyormuş adsense de bir sürü metodu fixlemeye başladı. Emeğimin karşılığını alamadığımı düşündüm.
Sonra kendime bir forum açayım dedim. 12 dilde bir hayvan forumu açtık. Aslında işe bir müşterim için başlamıştık ama kendisi projeye bütçe ayıramadığından biz aldık

Neticede bizden Adsense hesabı alanlar içerik üretip para kazanmak istiyordu. İçeriği üretip parayı ben kazanacaktım

Yani ben öyle zannediyordum

Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. O dükkan benim istediğim malları satmıyormuş

Adsense'i manipüle etmeden para kazanmak için ciddi bir site haline getirmek gerekliymiş.
Gmail işine kafamı taktım sonra. Çünkü eşimin işleri için sürekli gmail üretilmesi gerekiyordu. Kendisi de sektörün içindendir. Nasıl yaparız, ne yaparız derken bir servet ödeyrek Hintli'nin birine bir bot yazdırdık. Servet dediğim bana göre servet 6500 USD verdik yazılım için. Hala aylık da 500 USD kira gibi bakım ücreti ödüyoruz. Mobil proxy ve sunucu giderleri hariç. Bu bot hakkında özellikle bilgi verdim herkes aldığım yeri falan soruyor lafı geçtiğinde

Haklılar tabi herkes para kazanmak derdinde. Siz sormadan ben söyleyeyim dedim. Bu arada bot satılık ya da kiralık değil.
Mail üretim işi güzel gidiyordu. Ancak ihtiyaç fazlası olmaya başladı. R10'da piyasa malum. Millet 10 Liradan satamıyor. Ama yabancı forumlarda (BHW gibi) 80 cent ile 1 USD arasında alıcı buluyor. Eşimin marketplace üyeliği ile oradan satmaya başladık.
BHW'de dostluklar ilerleyince birçok eski Gmail tedarikçisi ile tanıştım. BHW'de ilan açmamak kaydı ile bana eski gmail sağlayabileceklerini söylediler. Başladım Facebook guruplarında takılmaya. Eski gmail satmaya çalıştım. Hala da satıyorum.
Derken eşimin hurda bilgisayarlarından kurtarabildiklerimiz olur mu diye bakarken tesadüfen bir sürü eski gmail hesabı ve 4 tane eski Play Console hesabı buldum. Hepsi etkin olmadığından kapanmıştı. İtiraz süreçlerini başlatarak hesapları açtırdım ve sattım. Yine satışta Facebook guruplarını kullandım. Sonra kendi kendime "madem bu Play Console hesapları iş görüyor, neden bunları üretmiyorum?" diye sordum. Eşim de "yapabilirsen yap, sattığın eski hesaplar sermayen olsun" dedi

O hesapların parasıyla VDS'ler aldım, firmalarla ödeme yapıp sözleşmeler imzalayarak adlarına Play Console hesabı açtım, uygulamalar satın aldım ve uygulamalı, güncellemeli Play Console hesabı satmaya başladım. Satışı yine Facebook guruplarından yaptım.
Derken elimdeki telefon sayısını arttırmak gerekti. Çünkü her yeni açtığım hesabı bir telefona kuruyordum ve her hesap için sıfır hat alıyordum ya da elimdeki hattın numarasını değiştirmem gerekiyordu. Ayrıca mobil proxy'de büyük ihtiyaçtı ve piyasadaki mobil proxyler oldukça pahalıydı. İstanbul, Uşak ve Afyon'da dolaşmadığım telefoncu kalmadı. 2000 - 3000 bandında bir sürü eski telefon topladım. Hatlarımı onlara taktım ve kendi mobil proxymi üretmeye başladım. Ayrıca o kadar çok ve telefon olunca da birçok sitede yorum hizmeti vermeye başladım. Çünkü imkanları değerlendirmek gerekiyordu.
Ayrıca forumdan tanıştığım 5 kişiye imzamdaki kitabı sattım ve 3 kişiye de dating danışmanlık hizmeti verdim.
Bu kadar şeyi neden anlattım? Aslında ben R10'a boş vaktimde makale yazarak biraz para kazanabileyim diye girmiştim. Ama süreç beni öyle bir hale getirdiki:
Dating danışmanlık hizmeti veriyorum
Eski ve yeni gmail satıyorum
Play Console hesabı üretip satıyorum
Birçok site ve platformda yorum hizmeti veriyorum
Kendi proxy ihtiyacımı üretiyorum (Bunu satmayı düşündüm ama daha start veremedim)
Adsense döneminden kalma da 14 onaylı site olan bir Adsense hesabım var (gerçi bir şey kazandırmıyor ilgilenmediğimden. Ama vakit bulduğumda onları da para kazanır hale getireceğim)
Yarın da ne iş yaparım bilinmez
Hala makale yazmak için sipariş bekliyor olabilirdim. Yani tek işim o olabilirdi. Ama mücadele etmeyi seçtim. Şuan müşterilerim ürün bekliyor. Mail isteyenler, play console isteyenler önden ödeme yapıyor ve tedarik etmemi/üretmemi bekliyor.
Demem o ki arkadaşlar ticaretin sizi bir yerlere götürmesine izin verin. Hata yapmaktan ve zarar etmekten korkmayın. Mantıklı testlere para ayırmaktan korkmayın. Başkalarının tecrübelerinden faydalanın ama mutlaka kendi tecrübenizi edinin. Kendi edindiğiniz tecrübenin kazanımı paha biçilemez.
Bir sorusu olan konu altından sorabilir. Edebiyle eleştirecek herkes de başımın tacıdır. Tek ricam bir şey soracak olan KONU ALTINDAN sorsun, ticaret dışında özel mesaj sistemini kullanmıyorum. Ticari sırrım değilse seve seve konu altından cevap veririm.