Bende askerden sonra düşünüyorum 200 bin civarı bi bütçeyle girmeyi düşünüyorum hocam sizce yeterli bir bütçe mi acaba? tabii bu 200 bini yatırım amaçlı yatırıcam 6 ay sonunda ALLAH nasip ederse kendi dükkanımı açacağım fakat oto aksesuardan anlıyorum birde evcil hayvanlara olan ilgim ve sevgimden ötürü petshop düşünüyorum bu 6 ay boyunca bütçe artarsa sizce 200 bin üstü veya 200 bin yeterli olur mu kira dükkan tutacağım.
Ürün çeşitliliği göz önünde bulundurulunca 200 bin biraz düşük bütçe. En az 400-500 bin gözden çıkarmanız gerekiyor. Tabi bu dükkanın büyüklüğü ve küçüklüğüne bağlı olarak değişir. Ben 140m2 bi dükkanın bi alanını ev yaptım, içerisinde mutfak ve 2 tuvaleti vardı birini banyo olarak change yaptım. Yaza doğru kendi evimize geçicez o zaman Pet Kuaför ve Pet Pansiyon için işlev görecek o bölümler. 50-60m2 bi alanı mağaza olarak ayırdık, 3 duvar full raf ortaya kumlar gelecek şekilde palet üstünde yığdık malı, tadilat ile beraber 500-600 gibi bir rakam harcadım. Ayın 14'ü bayram ertesi ve öğrencilerin tatilden dönüşü derken 2 haftalık kazanç.