Aptallar gibi düşünmeyi deneyin, bazı komedi filmlerini izleyin. örnek Forrest Gump.
Ve bu denklemi hatırlayın:
Derdiniz mi var > Evet > Çözebileceğin birşey mi? > Evet > Ozaman endişelenme > Çözemiyeceğin birşey mi > Sen kafanı patlatsanda olacağına varır, endişelenme. [Nasıl endişelenmeyeyim, Bu konu çok önemli? Ozaman yine olacak olacağına varır ama aynı zamanda sen kendinide tüketmiş olursun. 1 stressde iki şut olur.]
Derdiniz mi var > hayır > Yinede çok mu düşünüyorsun > Evet > kafanı düz, Gözlerini zorlamadan yukarı bakarak derin nefes al ve bir anda bırak. etrafa bomboş bak. bir süreliğine iyi gelecek. arar deneyebilirsin. bir noktaya odaklanarakda durdurabilirsin. Ayrıca uyurken duvar tarafına normal bir yastık koyun ve kafanızı yaklaştırın. kendinizi çokta sıkmayacak şekilde sıcak ortam oluşturarak kısa süredede uyuyabilirsiniz. bir iki haftadır böyle çok hızlı uyuyorum. 15 dakika içinde.
sevmediğiniz ortam varsa değiştirmeyi deneyin. Üşenip asla yapmayacağınız birşeyi yapın. Spor veya bir hobi olabilir. vucudu biraz yormanız gerekiyor. evde çalışıyorsanı etkiliyor olabilir.
Ben okadar çok düşünen biriydimki, olmadık şeylere endişe yaratıyordum kendime ama şuan iyiyim. hala biraz var ama eskisine göre %80 azaldığını hissediyorum.
Kısacası Kontrol altına almayı deneyin.
bunlar benim deneyimlerim. Herkesin hayatı ve ortamı farklıdır. Sizin için işe yaramayadabilir. Kendiniz bir yöntem bulabilirsiniz veya deneyebilirsiniz.