on2 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu dünyaya herşeyi sığdırdık ama hayvanları sığdıramadık.. halbuki insan ve dünyaya en çok zararı insan veriyor..

köpekleri kedileri severim her gördüğüm yerde beslerim.. elbette saldırgan köpekler var.. saldırgan insanda var yani
katil köpekte var katil insanda var..
BARINAKTAKİ KÖPEKLERİN GÖZLERİNDE BENİ KURTAR DOĞAYA SAL BAKIŞINI ALIRSINIZ.. çok kötü durumdalar ben bir kere gittim bir daha unutamadım o bakışları..

diyeceğim şu ki; bu dünya bizden çok hayvanların hakkı.. çünkü biz dünyayı çöplerle kimyasallarla savaşla kendi menfaatlerimizle kirletip zarar veriyoruz

vesselam..
Hocam öncelikle saldırgan insan da var köpek neden olmasın diyerek bir çözüm üretemiyoruz. Evet insanın da iyisi kötüsü var fakat konu aynı değil yani köpekle insanı aynı kefeye koyamayız. Kaldı ki köpekler sokaklarda yaşamamalı ayrıca doğaya salsan doğada da yaşayamıyor veya ekosisteme çok büyük zararları oluyor. Ayrıca bu sokak köpekleri sayesinde ceplerini dolduran mama lobisi çocuklar sokakta katledilirken hiç ses çıkarmıyor. Bu nedenle insanla hayvanı aynı kefeye koymamak gerekiyor çok seviyorsanız buyrun evinizde besleyin. Bugün sokakta beslediğiniz köpek yarın birisinin çocuğuna veya yaşlı annesine babasına saldırabiliyor bunu göz önünde bulundurmak gerekiyor. Ayrıca bu kadar çok seviyorsanız buyrun sokak köpeklerinin ürettikleri pislikleri de temizlerseniz seviniriz. Mamasını verdim içim rahatladı diye arkanıza yaslanıp bırakıyorsunuz fakat bu köpekler etrafa pisleyip çöpleri dağıtıp kirliliğe kirlilik kattığını unutmamak gerekiyor. Hayvan sevgisi ayrı bir şey sokaktaki köpekleri sokakta bırakalım onlar özgür hayvanlar demek ayrı bir şey.