Tecrübelerimi paylaşamk istiyorum.
*1* Köpekler insana muhtaçtır.
Köpekler kediler gibi avlanmazlar. Bu yüzden yiyecek ihtiyaçları insanlar tarafından karşılanmak zorundadır. Bu sağlanmadığında köpekler vahşileşir, avlanmaya başlar. Bunun sonucunda kedi köpek tavuk inek insan ayırmadan saldırır.
*2* Köpekler insana duygusal olarak bağlıdır.
Sadece yemek ve su köpeği yaşatamk için yeterli değildir. Sahibi tarafından terkedilen köpekler duygusal travma yaşarlar. Belli bir süre başak bir insan tarafında korunup sahiplenilmediği sürece bu hayvanlar tarvma etkisinde kalmaya devam eder.
*3* Köpekler kendi aralarında sosyaldir.
Bizim çete zannettiğimiz köpek gurupları aslında arkadaş guruplarıdır. Hatta bazı guruplar aile gibi bir topluluk oluşturur. Ben de bizzat şahit oldum. Çöplükte bulduğum bir köpek kaybolduktan sonra anne çocuk bir köpek ailesi tarafından kabu edilince aileye katılmış. Bizzat şahit olduğum uzun ve ilginç bir süreç.
*4* Köpekler alan sahiplenicidir.
Şehirlerde köpekler belli alanları belli sınırlar dahilinde sahiplenirler. Kendi bölgelerine yabancı köpek gelirse kovarlar. Yabancı bölgeye geçmezler. Yabancı bölgeye geçen köpekler bölge sahibi tarafından kovulurlar.
*5* Barınaklar insancıl ve köpek dostu değildir.
Yukarıdaki maddeleri doğru anlarsanız mevcut barınakların köpekler için cezaevinden farksız olduğuna kanaat getirirsiniz. Bu görüşü kabul etmiyorsanız konun uzmanlarını tecrübeli kişileri dinleyerek kendi kaanatinizi oluşturabilirsiniz.
Kapalı barınaklarda köpekler hapse tıkılıyor ve yukarıda saydığım doğal özelliklerini YAŞAYAMAMALARINA NEDEN oluyor.
Açık barınaklarad ise çok dar alanda çok sayıda köpek bulunduğu için bu hayvanlar yine saydığım maddelerdeki doğal hayatlarını yaşamalarına engel oluyor.
Çok uzunca bir zamandır sokak köpekleri konusunda topum ikiye bölünmüş durumda. Ancak her iki gurubun haklı yönleri olduğu haldei her iki gurup da KÖPEĞN DOĞASI YAŞAM TARZI konusunda yeteri kadar bilgi sahibi olmadığı için çözüm öneerileri hatalı ve faydasızdır.
Köpek sorunlarına çözüm:
Çözüm önerilerim var. Ancak yuklarıdaki gerçekler anlaşılmadan ve kabul edilmeden çözüm önerilerinin de anlaşılması mümkün değil.