Benzer durum bende de var.
İlk defa kiraya çıkıyordum. Genelde sıfır bina baktım. Ses yalıtımı iyi olur, kaliteli olur, kullanılmamış olur düşüncesiyle bir yeri beğenip tuttum. Tabi emlakçıya özellikle sordum. Ses yalıtımı var mı diye. Tabi ki var dedi. Bu arada alttan ısıtmalı tüm daireler.
Taşındıktan sonra sorunlar başladı. Ara ara acayip bir koşma ve vurma sesi geliyor. İlk başta sandım ki üst kattan geliyor ama üst katın boş olduğunu öğrendim. Yere eğildim ve kulağımı koydum. Ses alttan geliyor. Şaka gibi değil mi?
Cidden ses yalıtımı o kadar kötü ki; alta kattaki sifon sesi veya duştan sonra akan su giderinin sesini bile duyuyorum.
Altımızdaki 2 komşu akrabaymış. %90 toprak sahibi kişiler. Diğer tüm daireler kiracı. Genelde kapılarını açıp konuşuyorlar kapıdan kapıya. Çocuğu olur olmadık bomboş ağlıyor.
Bir kere dayanamayıp ayağımla alta vurdum. Kapılarını açıp bana bağırdılar. Az daha kavga edecektik o derece cinnet geçirecektim.

Biz küçükken bu kadar ses yapsak annemiz bize terlik fırlatırdı. Bide kapıları kapatıp açmaları, ışıkları açmak için bastıkları tuşlara bile vurarak basıyorlar ve yalıtım olmadığı için ses x1 ise x5 gibi geliyor.
Cidden bu ses yalıtımı konusunda kanun veya bir düzenleme çıkması lazım.