FiKRAL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok güzel bir çözüm yöntemi bulmuşsunuz fakat bu bana pek uygun değil gibi
"Allah'ın dediği olur" deyince bu defa "Allah neden bana bunu müstehak görmüş" gibi insanı dinden çıkaracak şeyler geliyor aklıma

Kendimi teselli edip huzur bulmaktan ziyade, temelli o düşünceleri kafamdan atmak istiyorum aslında
Allah müstehak görmemiş de, sanırım düzeni kuran insan görünümlü yaratıklar bu hayata mecbur bırakmış bizi. 2 gün önce Bloomberg de çıkan bir haber:

Sadece Elon Musk'ın servetinin yüzde 5'i, 17 milyon insanı yoksulluktan kurtarıyor

https://www.businessweek.com.tr/habe...ihidir-3746086

Bu düzeni bozuk dünya yalan...

Hissettiklerinizde inanın yalnız değilsiniz. Allah'ı ve kaderi sorgulama noktasına yüzlerce kez gelmiş, acılarla yoğrulmuş bir hayatım var. Hemen hepimizin olduğu gibi...

Burada sorgulamanın da yanlış olduğunu düşünmüyorum. Zira "Hz. İbrahim'in bile sorguladığı" ayetle sabit. Allah ise O'na, "ne hakla sorgularsın" demiyor. "Ne o, yoksa inanmıyor musun?" diyor. O da, "inanıyorum ama kalbim tatmin olsun diye" diyor.

Niyetim asla vaaz vermek değil, yanlış anlamayın. Kendi geçtiğim ve hatta sürekli geçmekte olduğum yollar üzerinden deneyimlerimi paylaşmak / acizane yardımcı olmaya çalışmak.

En nihayetinde, her şeyin altını çizdiğimizde vardığım sonuç her zaman şu:

İlahi kudrete teslim olmaktan başka çare yok. İstesek de, istemesek de... İnsan olarak pragmatist bir varlığız. Ve bu dünyada hak etmeyenler sefa çekerken, öbür dünyada bir "hiçliğe" inanacağıma, en azından bu adaletsiz düzeni kuranların sonsuz bir kudret tarafından yargılanmasını, cezalandırılmasını umuyorum / istiyorum ve inanıyorum.

Ve ancak bununla tatmin olabiliyorum.