Printerbayi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bütçe 550-600k

2011 model clio 1.2 extreme motor

bu araç işimi görür mü? Motoru nasıldır? Arıza yaşatırmı, parça durumları nasıl bilenler yanıtlarsa sevinirim. Bütçedeki diğer ilanlara baktım çoğu ağır hasarlı ve uğraştıracak gibi duruyor, alınacak daha iyi modeller varsa da önerirseniz sevinirim ancak şuan bu araçta kararlıyım gibi.
Selam, benzer bütçeyle ben de bir süre araştırma yapmıştım, Clio 1.2 Extreme ile ilgili birkaç şey paylaşayım.
Öncelikle 2011 Clio 1.2 motor şehir içi kullanım için gayet yeterli, sakin ve ekonomik kullanım düşünüyorsan işini görür. Performans beklentin yüksek değilse bence mantıklı tercih. Parça konusunda da Renault olduğu için hem bol hem de fiyatları uygun sayılır. Ustası da her yerde bulunur, sıkıntı çekmezsin.
Arıza konusuna gelirsek, tabii ki yaşına göre bazı şeyler çıkabilir ama kronik ciddi bir sorunu yok bu motorların. Düzenli bakımları yapılmışsa seni üzmez. Almadan önce triger seti, debriyaj, şanzıman gibi kalemlere baktırmanı öneririm. Özellikle 1.2’ler bazen yüksek devirde kullanılmış olabiliyor, motor sesi dinlenip test sürüşüyle değerlendirmek iyi olur.
Ağır hasarlılardan uzak durman iyi olmuş bu arada, çok uğraştırıyorlar. Bu modelde kararlıysan, temiz geçmişi olan bir tanesini bulursan alınabilir. Alternatif olarak Hyundai Getz, Fiat Punto, belki biraz pazarlıkla bir Peugeot 207 de denk gelebilir ama Clio genel olarak daha sorunsuz ve piyasası daha oturmuş.
Umarım yardımcı olmuştur.