Merhaba ,
Aynı yaşta benimde bir oğlum var. Gözlerinden öperim.
Daha çok işveren olan taraftaydım. Ünlü bir boya firmasında yaklaşık 6 yıl lojistik uzmanlığı yaptım ki, günlük kapasite ~100 TIR civarıydı.. Çok sürücü arkadaş, abi ile sohbet etme fırsatım oldu..
Eğer şans var ise yurtdışı çalışmanızı tavsiye ederim.
Yurtiçinde ise, dışarıdan gözlemlediğim kadarıyla olumlu yönleri şöyle,
- Sektörde sürücü yetişmiyor. Dolayısı ile ileride ciddi ihtiyaç haline gelecek ve muhtemel kazanç artacaktır. ( Avrupa tarafında bunu görüyoruz.. )
- Yük alma - Yük verme bölgelerinde tanıdığınız var ise karlı olabilir. ( Dönüş yükü )
- Eğer bir lojistik firması olmadan bu işi kotarabilirseniz tatlı olur.
- Mevsimsel hareketli ve geliri fazla bölgeler var, takip edilip portföy oluşturulabilirse yine kazanç sağlanabilir. ( Örneğin, Karpuz.. Akdeniz narenciye, belirli dönemlerde hayvan taşımacılığı.. )
Olumsuz yönleri biraz daha fazla gibi ama onlarda şu şekilde,
- Evinizden, ailenizden belirli sürelerde uzak kalacaksınız.
- Konfor alanınız daralacak, bir araç içerisinde gün ve günler geçirmek kolay değildir diye düşünüyorum. ( Gerçi bu araçtan araca göre değişiyor )
- Sabırlı olmanız gerekecek. ( Yükü almak, yükü bırakmak için olan beklemeler yaşayacaksınız, yükü aldınız evrak çıkmadı bekleyeceksiniz vb. )
- Lojistik firmalarına bağımlı olmak bazı durumlarda kontrolü elinizden kaçırabilir.
Ben bildiklerimi, duyduklarımı yazmak istedim. Faydası olursa ne ala.. Ama bu sizin hayatınız ve siz karar vereceksiniz..
Kararınızın hayırlı olmasını dilerim,