Gelistir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
chrome://flags/ adresinden bu verilerin gönderimi kapatılıyor sanırım sadece bunu biliyorum
Sceptre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Chrome kullanıyorsan ki %70 chrome kullanıyor, kullanıcı davranışlarını (gizli modda bile) telemetri adı altında toplar. Gidilen URL’ler, sayfa yüklenme süreleri, scroll davranışları, interaction’lar. Bu veriler doğrudan Google’a gider. Analytics’e falan gerek yok. Bir siteye girdin, sen hiçbir script koymasan bile Chrome o veriyi arkada Google'a taşır. Android WebView ve Google App’ler konusuna değinmiyorum bile.

POST https://optimizationguide-pa.googleapis.com/v1:GetHints?
İlk mesajda belirttiğin kod öbeklerine baktığımda, Chrome’un kendi içinde çalışan Optimization Guide API’sine ait. Yani sen bir siteye girince, Chrome bu domain hakkında Google’dan "optimizasyon ipuçları" (hints) istiyor.

Ama bu sadece görünürde tabi. Gerçekte ise senaryo şu şekilde işler,

Bu istekle hangi domain’e girildiği bildirilir.

Bu domainin ne kadar popüler olduğu, ne kadar hızlandırılabileceği, AMP desteği, Lite Mode desteği, Preload uygunluğu, vs. gibi veriler isteniyor.

En önemlisi: Google’a "bu domain az önce açıldı" bilgisi gidiyor.

X-Client-Data: dfgdfgdfgdfgdfg+zAEIhaDNAQj+pc4BCLrnzgE=
Bu satır, Chrome’un kullanıcı davranışını tanıyan şifreli bir veri kümesi. Hangi sürüm hangi segment vs.

İstersen bu protobuf isteğini bir MITM proxy ( : mitmproxy veya Burp Suite) ile çözümleyebilirsin.

Veya Chromium kaynak kodundan optimization_guide_service.cc dosyası incelenerek daha fazla bilgi çıkarılabilir denemek lazım

edit:

Dayanamadım baktım ,

https://clients4.google.com/chrome-s...BFmqGdKw%3D%3D

Request/Response Body’sini .bin dosyasına kaydettim,

protoc --decode_raw < chrome-sync-request.bin

decode ettiğimdeyse,

protoc --proto_path=. --decode=SyncEntity sync.proto < data.bin

İstersen yakaladığın Request Body’yi bir dosyaya al, forumda beraber analiz edelim. Ya da chrome kaynaklarında sync.proto dosyasını arayıp veri yapısını çıkarabilirsin.

Hoş konu, tebrikler
ByHazerfen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bi ara bakar, tg den yazarım
Chatgpt yardımı ile
x10x09x10x12x10x14x10x15x10x17x10x1fx18x02x22x20x0 ax1e
buna benzer bir değeri request ettiğimde ilk requesti ile denk getirebildim domaini değiştirdiğimde patlıyordu
mutli curl ile 1k civarında bir istek attım.
sonuç ne olacak bilmiyorum sürekli f5 attırıyorum sayfaya 100 100 istek gidiyor.
her istek random useragent ile atıyorum
fakat client data bilgileri sabit gönderiyorum :O