Yorumlara bakıyorum. Bilen yazmış bilmeyen yazmış. rezillik. Yazılanları uygularsanız %90 asker oluyorsunuz.
Bakaya durumuna düştükten sonra üniversiteye kaydınız yapılmıyor. Üniversite kazandı belgesi ile askerlik şubesinden bakaya tecil belgesi alıyorsunuz ve bu tecil ile üniversiteye kaydınızı yaptırıyorsunuz. Askerliğiniz bittikten sonra üniversiteye devam ediyorsunuz. (uzun süre bakaya kaldım- o süreci çok iyi biliyorum)
Mayıs 8'ine kadar demesine bakma. o tarih kesin olan değil. yoklamanı yaptırırken askere gideceğim mi dedin yoksa tecil ettireceğim mi dedin o önemli. Eğer tecil ettireceğim dediysen; işin daha iyi. Eğer askere gideceğim dediysen 30 Nisan'da sınıflandırma sonuçların belli olacak. ona göre temmuz haziran yada mayıs ayında yolcusun.
Eğer tecil ettireceğim dediysen yapabileceklerin:
1) 8 Mayısa kadar gidip askere gidecek gibi askerlik karar aldırabilirsin. Mayıs sınıflandırmasına tabi olursun. Mayıs sınıflandırması ile sen Ağustos eylül ekim ayı da sana çıkan güne tabi oluyorsun. Eylül ekim çıkarsa iyi ama Ağustos çıkarsa üniversite sonuçları açıklanmadığı için tekrardan askerliğini ertelemek için 1 aylık sağlık raporu gibi süreçlerle askerliği erteletip sonrasında öğrenci belgesiyle tamamen erteletebilirsin (kesinlikle yapmanı önermem)
2) Askerlik şubesine gidip konuşarak 1 celp dönemi atlatabilirsiniz. karşıdaki adamın insiyatifine kalmış. 1 celp dönemi atlatırsanız ekim kasım aralık ayına kalıyorsunuz üniversite kazandığınız gibi otomatik erteletirsiniz.
daha kesin bilgi vermem için özelden diğer bilgilerinizi yazınız ona göre konuşalım