webveil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sıvı soğutma markaları konusunda çok takılmanıza gerek yok neredeyse her markayı kullandım ve aynı performansları verdiğini gördüm. Bazı MSI serilerinde sorunlar yaşanabiliyordu ama yeni ürünleriyle düzelttiler diye biliyorum. İlla en iyi marka olsun bu sisteme yakışır diyorsanız NZXT iyi bir seçim olacaktır diye düşünüyorum.

Ben işlemci olarak seçimimi AMD'den yana kullanırdım. Intel'in son ultra serisini kullanmadım ancak yabancı, türkçe forumlar var YouTube üzerindeki yorumlara göre şimdilik alınması pek tavsiye edilmiyor. Belki bir üst seride düşünülebilir. O yüzden o riski almanızı istemem. AMD Ryzen 9 9950X3D doğru bir seçim olacaktır.

DDR5 Ramler için Gskill Trident, Corsair Dominator doğru bir seçim olacaktır. En yüksek MHZ'e göre satın almanızı gerçekleştirebilirsiniz.

PSU konusuda önemli sisteme fazla yük bineceği için GOLD 1200w tercih etmeniz doğru olacaktır.

Anakartta Asus, MSI, Gigabyte dilediğinizi tercih edin. X veya Z serisi fazlasıyla yeterli olur.

SSD olarak bilinen markaları seçmekte fayda var. PciExpress 5.0 olmak kaydıyla Crucial, Samsung. Kingston gibi markaları tercih edebilirsiniz.
Teşekkürler hocam önerileriniz, bir üst mesajınızda yazdığım gibi Ryzen 9 9950x3d aldım, intel konusunda emin olamadım ve yorumlar da o kadar iyi değildi. Siparişi verdim, soğutma ellerinde yoktu bekliyoruz bugün yarın teslim edilir.