masterthone adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba bir emlakçı ile sorun yaşamıştık sözleşme diye senet imzalatmıştı babama sonra şikayetçi olduk wp den hakaret etmişti ekran görüntülerini aldık hem hakaret hem dolandırıcılık davası açtık iki dava ayrıldı ancak

Hakaret davasında bu adam ifadesinde oğullarının yani ben ve kardeşimin dükkanına giderek ona hakaret ettiğimizi söylemiş BÖYLE BİR DURUM YOK BİZ ZATEN SENETİ ALMAK İÇİN HEP SUYUNA GİTTİK. Şahit olarakta gayriresmi olark ortağı her ev satışında fotolarda bulunan adamı göstermiş oda yalancı şahitlik yapmış! BİZİM delillerimiz net wp den numarası açık hakaret mesajları var ama hem o hem de kardeşimle bana dava açılmış yani o tek suçlu biz iki suçlu ama kardeşim zaten okuyopr ünide dükkanına hiç gitmedi görseler tanımazlar bile bu nasıl bir adalet sistemi gerçekten şoktayım. Elinde hiç bir delil yok uyaptan baktım sadece şahit var. o da tek şahit ve ortağı gibi bişey. bu durumda ceza alır mıyız
Açıkçası yaşadığınız olay gerçekten sinir bozucu ve üzücü, çok geçmiş olsun. Bu tarz durumlarda karşı taraf delilsiz şekilde bir iddiada bulunsa bile, önemli olan mahkemeye sunulan somut kanıtlar oluyor.
Sizin elinizde WhatsApp’tan gelen hakaret mesajları, numaranın ona ait olduğunu gösteren kayıtlar ve bu mesajların ekran görüntüleri varsa, bu deliller çok güçlü. Özellikle hakaret davasında mahkemeler genellikle yazılı ve net delillere daha çok önem verir.
Karşı tarafın sadece bir şahidi var ve bu kişi onun ortağı gibi biri diyorsun. Yani taraflı şahit olarak değerlendirilebilir. Zaten yalancı şahitlik yaptığı ortaya çıkarsa o da ayrıca suç işlemiş olur. Ayrıca senin kardeşin hiç gitmemişse ve olayla ilgisi yoksa onun için de ciddi bir ceza çıkması zor. Dava açılmış olması illa ki ceza alacağınız anlamına gelmez. Savunmalar ve deliller değerlendirilecek.
Senin ve kardeşinin sabıkanız yoksa ve ortada gerçekten bir hakaret yoksa (veya ispatlanamıyorsa), en kötü ihtimalle beraat ya da çok hafif bir ceza (belki hükmün açıklanmasının geri bırakılması gibi) çıkar. Ama karşı taraf için iş ciddi çünkü sizin elinizdeki deliller doğrudan onu suçlar nitelikte.
Bence bu aşamada sakin kalıp, elinizdeki tüm delilleri düzgün şekilde dosyaya koymanız ve mümkünse bir avukattan destek almanız çok önemli. Yargı süreci bazen sinir bozucu şekilde yavaş ve çelişkili olabilir ama delil konuşur.
Umarım adalet yerini bulur.