Sosyal yardım, ihtiyacı olanlara yapılır. Devlet, ihtiyacı olan milyonlarca kişiye her ay belirli bir yardım yapıyor. Sadece onlara özel değil, ucuza satması bundan kaynaklı değil. Mesela neden kendi bünyesinde çalıştırdıkları Suriyeli ustaların gitmesini istemediler?
Çünkü çok ucuza çalıştırdıkları için. Suriyeliler, daha ucuza çalışıyorlar ve kazık atma ihtimalleri çok düşük. Sanayide, fabrikada bunları kullanan çok, bunlar sayesinde zengin olan da çok.
Benim memleketimde Suriyeli yok gibi birşey. ama afkan çok. Bizim milletimiz bazı şeyleri hak ediyor.
Plaja gittim çocuklarla gecen sene. 10 lira simit. bakkalda fırında. Neyse plajda simitciler var simir alayım dedim. afkanlı geçti ondan almayım memleketimin adamından alayım dedim simit kaç para dedim 25tl la abi dedim bu simit fırında 10 tl senin kazandıgını fırıncı kazanmaz. oda 5 maal eder bu nasıl iş. almadım afkanlı geçiyordu kaç para dedim 12 tl 8 tane simit aldım 104 tl tuttu 110 tl verdim bozugu yokmuş üzerine 1 simit daha verdi zarar ediyorsun dedim olsun abi 1 tl kar yaptım simit başı dedi