Altay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Detaylı bir yorum yazdığınız için teşekkür ederim.

Benzer şekilde bir çok otomobil üzerine haber sitesi, bloglar, özellikle de sektörün önde gelen dergileri mevcut. Aynı zamanda insanlar okumaktan daha çok videoya yöneldikleri bir zaman diliminde olduğumuz için bu tür içerikler artık eskisi kadar ilgi görmüyor. Bu alan bambaşka bir donanım gerektiren, bilgi dahilinde içerik üretilebilecek bir alan.

Fakat ben bu alana bir yatırım yapacağım için bunu bir iş olarak değil, yatırım olarak görmek zorundayım. Haliyle içerik üretmeyi benim yerime foruma katılanlar yapmalı, etkileşimi forumda ki kullanıcılar kurmalı, ticareti onlar döndürmeli.

Ben bunlar için elverişli bir ortam hazırlamakla yükümlü olduğum taraftayım. İlan sitelerine veya otomobil bloglarına baktığınızda, fikir alışverişi yapacağınız, anlık etkileşimi olan yerler bulacağınız alanlar yok.

Ben bunları sağlarsam, galericiler için yeni bir pazar alanı, müşteriler için anlık dönüş alabilecekleri forum ortamı, evinde atölyesinde arabasını kendi tamir etmek isteyenler için bir bilgi deposu yaratmış olurum.

Haliyle yukarıda bahsettiğiniz otomobil haberleri, içerikler, blog, youtube (video) gibi emek yoğun işleri gerektiren kısımda ki '' emek '' bölümünü ben yatırımım ile kapatmayı planlıyorum. Haliyle burada ticari bir oluşum hedefliyorum. Fakat ticaretin dönmesi için önce kaliteli içerik, kaliteli hizmet, müşteriyi memnun edecek forum, güvenilir bir adres lazım. Benim sorumluluğum olan kısımlar buralar.

Ama olur ya bu sadece Forum ile kısıtlı kalacak değil. Sizin dediğiniz gibi belki gündelik içerik üretmemizi talep eden kullanıcılar olabilir. Belki aylık dergi satın almak isteyen galericiler olabilir, bu markaya güvenip marka algısına alıştıktan sonra güncel haberleri bizden öğrenmek isteyenler olabilir. O zaman tabii ki blog/haber sayfasını aktif eder ve yayın hayatına da başlarız.

Ama işte daha mesaj atarken bile fikirler uzayıp gidiyor. O yüzden yapılacak o kadar çok şey var ki, şuan aklımıza gelmeyen bambaşka bir projeye de evrilebilir gidişatına göre.
Kısa ve akılda kalıcılığı gayet iyi. Ticari olarak oto yedek parça olarak değerlendirilebilir.