yunnux adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Esnafların yüzde 90ı üçkağıtçı bana göre.
İşine gelirse mantığı çalışıyor artık birçoğu.

Seyit25 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kurtarmaz abi kurtarsa dükkan senin. Kurtarmaz dediği de %200 kar ile sattığını %150 kar ile satması istenmiştir(tahmini)
Bu konu da kesinlikle hem fikiriz. Maşallah herkes zararına ticaret yapıyorum diyor.

webtasarimda adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben kendim e ticaret esnafıyım olumlu tarafımı söyleyeyim müşteri ürünle alakalı yorum rica ettiğinde veya gerçek bilgileri sorduğunda açık açık ne varsa söylüyorum alsın veya almasın.

instagram üzerinden satış yapıyoruz.

bazı müşterilere hediye ekliyorum hiç alakasız müşteri o kadar düşünceli kibar oluyor ki o müşteriye hediye koymadan geçemiyorum. (yanımda babam da birlikte çalışıyoruz, bu devirde hediye mi kaldı diyor ama dinlemeden koyuyorum)

sadece bazen tanıdıklar ürün istiyor, ben tanıdıklara ürün satmayı pek beceremiyorum. En sonunda sorunu şöyle çözdüm. normalde x fiyat ama sana geliş fiyatından vereyim diyerek olabildiğince indirim yapıyorum. 100 tl ise tanıdıklara 70 tl yapıyorum. Linç etmeyin de arkadaşlar arkadaşa dosta, tanıdığa ürün satınca normalde kazanmak gerekir ama hemen farklı düşünüyorlar ya da üründe sorun oluyor 1 sene sonra değişim istiyorlar. o yüzden tanıdıklara pek satmak istemiyorum
Hocam sizi tebrik ederim. Sizin gibi esnaflık yapanlar nadir.

Asutcu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Esnafın hiç bir sözüne güvenmem
--ilk defa gördüğüm esnaf yemin ederek senin için geliş fiyatından veriyorum dedi.
--her zaman alışveriş yaptığım manav 80 liradan sattığı biberi halden bugün 75 liraya aldım dedi.Halde en yüksek fiyat o gün 28 liraydı.
-- esnafın yemin parası lafını kaç kişi biliyor.
Alacağımı istemek için gittiğim esnaf, cebinden yemin ederek "üstümde başka para yok" dedi.
Sonra bir sebeple kasayı açtı.$ deste deste.Bu ne deyince , bunları bozarsam carpilirim dedi.
--daha onlarca sayarım.Son sözüm;esnafa güvenmem.En ufak konuda gıcık kaparım.O sözünü ettiğim manavı bıraktım,6 km öteden başka bir manavdan alışverişe başladım.Aracim yok,her zaman dönüşüm taksi ile oldu.
Yani doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar mantığı kolay kolay dürüst olan insan kalmadı ne yazık ki.

Gelistir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla bende yeni esnaf oldum yaşadığım gıcıklıkları yapmamaya çalışıyorum
Mesela ? 😂