şubattaki okul tatilinde gittim. europcar'dan internet üzerinden rezervasyon yaptım. havaalanından hemen teslim aldım. sınırsız kilometre. dolu depo veriyorlar, dolu depo geri istiyorlar. havaalanı ıotoparkının en dibinde sol taraftaki küçük klüve gibi yerde ofisleri. hepsi yanyana zaten. aracı teslim ederken de soldaki otoparka bırakıyorsun. araçlar yeni model, gıcır gıcır, içleri yeni araba konuyor. kredi kartından bir blokaj yapıyorlar ve hemen teslimde geri ödüyorlar. bu teminatların yüksek olmasına, geeç geri ödenmesine karı uyarmışlardı bizi, ona göre bosnalı arkadaşıma da sorup karar vermiştik. fiyat da son derece uygundu. öyle otobüs tren 4 kişi astarı yüzünden pahlıya gelirdi. 5 gün tuttuk aracı. sarajevo, mostar arasında mekik dokuduk. hırvatistan sınırına gidip geldik falan. o dağlık yollarda kaliteli bir araç iyi oluyor. ayrıca byük araç da tavsiye etmem sarajevo'nun içinde bir suv'nin geçemeyeceği kadar dar yollar var. benim gibi sokak sokak dolaşan delilerdenseniz buna dikkate edin. mostarda da yollar dar. range gibi btük bir araç kasar ciddi anlamda. opel mi ne kiralamıştık biz daha bir hatchback tarzı. bavullara dikkat edin sığmayabiliyor. adamların önünde bavul tıkıştırmayın, cart curt ediyorlar. büylük bavullarla biri sizi beklesin, aracıı teslim alın, küçük bir iki bavul koyun, büyükleri gözden uzak bir yerde sokuşturun. döşemelerin temizliği, bavul konuldupu için hasar görmesi gibi konularda titizler. teslim alırken baya baya inceliyorlar arabayı. siz de alırken resimlerini videosunu falan çekin.
güzel yer... bol bol et yersiniz neredeyse bedavaya.
iyi yolculuklar...